Муши е новият капитан на “Етър 1924”, “виолетовите” гостуват в Гоце Делчев

Публикувано на пт, 29 мар. 2013
353 четения

Саидходжа сложи капитанската лента след Красен Трифонов.

Нападателят Дормушали Саидходжа е новият капитан на “Етър 1924”, съобщи старши треньорът Сердар Даят. Муши е третият футболист, който тази пролет слага капитанската лента, след като първо по време на подготовката в Анталия си тръгна Николай Петров, а тази седмица от клуба обявиха, че се разделят и с Красен Трифонов.
Според Сердар Даят играчите щели да бъдат мотивирани и на ниво за гостуването в Гоце Делчев. “Платихме в понеделник хотела, надявам се да сме превъзмогнали ситуацията. Всички клубове в България имат проблеми, така че не сме изключение. Всичко е в рамките на нормалното, трябва да играем, това ни е работата”, завърши турският наставник.
В събота от 15:30 ч. е четвъртият пролетен мач на “Етър 1924” в “А” група. Тимът започна с две изненадващи победи над “Монтана” с 2:1 и над “Черно море” във Варна с 1:0, но после падна у дома от “Берое” с 0:2. Гостуването в Гоце Делчев е изключително трудно, макар че “Пирин” също е новак в групата като етърци. Отборът играе много силно като домакин и рядко прощава, а и традицията от гостуванията на етърци в Гоце Делчев е в негова полза.
“Всеки отбор си има възходи и спадове. След двете победи допуснахме и първа загуба. Започнахме слабо мача с “Берое”, а след червения картон всичко се обърка, трябваше да променям много позиции и да правим куп вътрешни смени”, обясни Сердар Даят. Той похвали съперника “Пирин” (ГД). “Гледах ги срещу “Берое” за купата, компактен отбор, много са силни у дома. Играят със сърце, много емоционално, борбени са. Но ние си имаме своите шансове, трябва да се опитаме да извлечем максимума и да вземем победа или поне реми. Всеки мач за нас е като финал”, каза Даят.
Наставникът предвижда доста промени в състава, за да спре временната криза. Със сигурност няма да играят двама – Красен Трифонов и Михал Протасевич. Полският защитник е наказан, след като си заработи червен картон срещу “Берое”. Санкцията му е 1 мач и глоба от 200 лв., съобщиха от Дисциплинарната комисия на БФС. За домакините също ще отсъства един от основните футболисти – бившият играч на “Етър 1924” Румен Лапантов, който също е наказан за една среща с глоба от 250 лв.
До пет промени в основния състав ще прави Сердар Даят. “Ще има промени, те ще са от една до пет”, поясни треньорът.
Свръхлюбопитно е и съдийското назначение за мача – БФС прати “злия гений” на етърци Таско Тасков с помощници Георги Георгиев и Николай Стайков, четвърти съдия е Христо Ристосков. Тасков е единственият рефер, срещу когото два пъти от “Етър 1924” са подавали жалби след домакинство със “Славия” и гостуване на “Ботев” (Пд).
Междувременно вчера на сесията на Великотърновския общински съвет бе приет без забележки докладът на Йордан Грозданов за проведеното на 16 март Общо събрание, на което бе изваден от управата на клуба представителят на Общината Мариян Маринов. На съветниците не им се дебатираше за “Етър 1924”, като единственото изказване бе на проф. Михаил Харалампиев, и с пълно единодушие приеха доклада на своя представител за отминалото събрание.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново