Момичетата на “Етър-64” спечелиха безапелационно Коледния турнир

Публикувано на вт, 21 Дек. 2021
149 четения

Надпреварата от догодина ще носи името “Йонка Генчева”

11-годишните момичета на ХК “Етър-64” спечелиха безапелационно Коледния турнир в своята възраст с участието на шест отбора от страната. Надпреварата се проведе в зала “Сава Величков” и бе финал на състезателната 2021 г. за малките хандбалистки. Както вече писахме, те през есента натрупаха само убедителни победи в първенството на зона “Мизия” и дават сериозна заявка да са най-силната гарнитура в своята възраст в страната.
Възпитаничките на Маги Христова бяха неудържими и в този Коледен турнир, като спечелиха всичките си мачове. Те бяха в предварителна група с отборите на “Бъки-1” (Габрово) и “Топлика” (Минерални бани), а в другата бяха съставите на “Свиленград”, “Бяла” и “Бъки-2”.
Етърки победиха първия отбор на “Бъки” с 12:6, а после и “Топлика” (Минерални бани) с категоричното 9:0. Така завършиха първи в групата и на финала срещнаха победителя от другата – ХК “Свиленград”. “Болярките” отново спечелиха, този път с 12:9, като още до почивката водеха с 8:2. Времетраенето на мачовете в групите бе две полувремена по 10 минути, а във финалите – две по 15.
Това са децата, които голямата треньорка Йонка Генчева преди време подбра и работи с тях в СУ “Емилиян Станев”. Един ден, когато започнат да печелят титли в големия хандбал, те ще могат с гордост да твърдят, че са последното поколение, открито от покойната Йонка Генчева. Турнирът протече при отлична организация, накрая всяко дете получи пакет с лакомства, а за всички отбори имаше по една топка.
“Изключително талантливи деца, най-големите характери и най-добрите. Продължавайте да се трудите и така ще жънете успехи! Продължавайте да мечтаете, защото мечтите се сбъдват. Продължавайте да доказвате, че заедно можем всичко”, пожела им сегашната им треньорка Маги Христова.
Намеренията на ХК “Етър-64” са този турнир да стане традиционен и от догодина да носи името “Йонка Генчева” в нейна памет. С организацията ще се занимава и нейната дъщеря Кристина Генчева, която и сега беше в залата и поздрави победителките.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново