Мирослав Ангелов с най-добро представяне в шампионата досега

Публикувано на вт, 18 юли 2017
371 четения

Третото рали от националния шампионат за 2017 г. “Твърдица – Елена” се превърна в най-напрегнатото и непредвидимото състезание от дълги години насам. На старта в Твърдица застанаха 24 автомобила, а до финала успяха да “преплуват” само 15. Мирослав Ангелов от “Мегапорт” показа страхотно каране и със спечеленото второ място записа най-доброто си класиране в кръг от националното рали първенство. За да има интрига до последния етап, основната заслуга е негова, след като спечели четвърти и пети етап и оглавяваше генералното класиране в продължение на три етапа. “В първия ден един ляв завой ни изненада, като се завъртяхме. Щеше да е трудно да се борим за първото място, след като на отсечката Елена-Твърдица конкурентите ни увеличиха преднината си от 1.9 сек. на 22.6 в генералното класиране. Искам да благодаря на Недялко Сивов за безупречната работа и подкрепа”, обяви Мирослав Ангелов, който записа две втори места – в генералното класиране и в клас RC4.
С класирането си от ралито Ангелов и ко-навигаторът му Недялко Сивов се утвърдиха на второ място във временното класиране с 85.6 т. Лидер е Стратиев със 100.8 т. “Като цяло етапите, ралито и атмосферата ми допадат много. Интригата беше доста сериозна, най-вече заради нашите колеги с идентични на нашия автомобили”, сподели навигаторът Недялко Сивов.
Още три екипажа на клуба записаха призови класирания в своите групи. Антон Титов и Динко Георгиев със Ситроен DS3 R3T Макс са 4-ти в общото класиране и първи в клас RC3. Макар да участват в шампионата само в избрани състезания, екипажът Огнян Герджиков и Николай Китанов с Рено Клио са пети от всички финиширали 15 екипажа и четвърти в RC4. Окръжният прокурор Емил Денев и навигаторът Богомил Ненов с Рено Клио RS са трети в клас RC3 и седми в генералното класиране. Това е най-доброто представяне на пилотите от клуба в шампионата, след като и четирите екипажа влязоха в първата седмица, а три от тях стъпиха на подиума.
Георги ГЪРЕВ
сн. Драгомир ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново