Михаил Ганев шампион на България по свободна борба, два бронза за региона

Публикувано на ср, 25 февр. 2015
651 четения

Мишо Ганев (вдясно) получи купа за най- резултатен състезател, Кирил Терзиев (вляво) бе определен за най-техничен борец

Михаил Ганев спечели златен медал на държавния личен шампионат по свободна борба, проведен в София. 149 състезатели от 31 клуба си оспорваха отличията в осем категории. Ганев постигна 5 победи и стана шампион в най-многолюдната категория до 86 кг, където участваха 31 борци.
Мишо стартира с 4:0 срещу Ирен Юруков от “НСА-Академик”, надделя над Александър Чухрай от “Руен” с 3:0, а след това срази с технически туш Милен Благоев от “Руен” и Владимир Петков “НСА-Академик”. В решителния сблъсък Ганев излезе срещу друг национал – Георги Средков, който по пътя към финала постигна две победи с туш, включително и над бившия световен шампион Николай Паслар, както и два технически туша. В най-оспорвания финал Ганев надделя над Средков със 7:2 и вдигна купата за най-резултатен състезател.
Клубовете от региона спечелиха два бронзови медала. Отличие за клуб “Илия Павлов” (Велико Търново) донесе Кемал Софта в категория 74 кг. Той започна с успех срещу Пламен Киров от “Юнак Локомотив” (Русе) с 8:5 т., след това победи Малин Костадинов от “НСА-Академик”. Грешка на полуфинала срещу Сабри Сабриев от “НСА-Академик” при 2:2 точки обаче му коства участието в схватката за първото място. В спора за бронза Софта пречупи Кольо Колев от “НСА-Академик” с 11:5.
Съотборникът му Александър Златов се нареди осми в категория 61 кг. Възпитаникът на Мирослав Колев тръгна с туш, но после допусна загуба и тя го извади от битката за медалите.
Най-добре от “Етър Виктори 2011” (В. Търново) се представи Захари Ахмедов, който стигна до мач за бронза, в който загуби от Георгий Златов от “Славия” и остана пети. Деан Ангелов е девети в кат. 61 кг, Христо Генджов е 15-и в кат. 74 кг, Христо Цветанов е 18-и в кат. 65 кг.
22-годишният Мишел Михайлов завоюва бронз за “Локомотив” в категория до 65 кг. Михайлов, който доскоро се състезаваше за столичния “Левски”, започна със загуба по точки срещу бъдещия шампион Николай Куртев (Руен). Той обаче стигна финал и го изведе до репешажите, където надви с технически туш Мирослав Алдинов (Ловеч). В битката за бронза горнооряховецът трябваше да срещне Иван Добрев от Сливен, но заради лекарска забрана мач нямаше и Мишел спечели бронза без борба. Още трима борци на СКБ “Локомотив” стартираха в първенството. В кат. 74 кг Пламен Дончев е десети. Иво Марков е петнадесети в кат. 97 кг, а треньорът на “Локо” Николай Ганев се подреди седемнадесети в кат. 70 кг.
Николай Ганев похвали Мишел Михайлов, който попада в плановете на треньорите на националния отбор и ще участва в предстоящите лагер сборове.
Николай Ганчев от клуб “Дан Колов” (Елена) остана на победа от бронза в кат. 74 кг. В малкия финал той загуби от Хюсеин Ахмед от “НСА – Академик” и се подреди пети.
На държавното първенство по борба за жени състезателките на “Етър Виктори 2011” Мария Джурова (48 кг) и Стефка Викторова (69 кг) заеха осмо място в своите категории.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново