Майка и син победиха в преплуването на Дунав до Свищов

Публикувано на вт, 3 авг. 2021
1038 четения

Майка и син победиха в тазгодишното 63-то масово преплуване на река Дунав край Свищов. Весела и Георги Маркови са от Ботевград и не само участваха, а и спечелиха преплуването, макар то до няма официален състезателен харектер и да не се раздават купи и награди.
Традиционното преплуване на Дунав се проведе в района на местността Паметниците и в него взеха участие общо 112 плувци от цялата страна. Най-голяма и тази година беше групата от град Елена – цели 24 човека. Сред тях беше и рекордьорът Велико Казанджиев, който досега е участвал в 53 от общо 63-те издания, като е пропуснал само десет участия. Най-малките участници това лято бяха 7-годишните адаши Борис Станев от Сандански и Борис Кънчев от Свищов. Най-възрастният плувец бе мъж на 75 години – Васил Галев от Бяла черква.
Под съпровод на духов оркестър плувците бяха откарани с понтон до отсрещната страна в ръмански води до Зимнич, откъдето бяха пуснати да плуват през реката около 1 км до свищовския бряг. За сигурността на участниците се грижеха 36 спасители.
сн. Община Свищов

loading...
Пътни строежи - Велико Търново