Мачът на “Етър” срещу “Миньор” под въпрос

Публикувано на пт, 26 апр. 2013
281 четения

Три дена преди мача между “Етър” и “Миньор” от 23-ия кръг на “А” група не е ясно дали двубой ще има, както и дали “виолетовият” клуб ще продължи съществуването си. До вчера следобед никой от турските собственици не се бе появил при отбора, за да каже ще продължи ли “Етър” участието си. Самите футболисти съобщиха пред медиите, че имат да получават заплати и ако не им бъдат изплатени, няма да останат повече в отбора. Етърци тренираха първите два дена от седмицата, но от сряда бяха принудени да спрат тренировки, защото няма къде да тренират.
Към неплатените заплати и обявеното, а после непотвърдено отказване от първенството, се прибави още един проблем – оказа се, че на Йордан Лечков за ползването на базата и хотела се плаща месец за месец и отново от “Етър” не са спазили датата за плащане. Реакцията на Лечков била светкавична – отборът засега е в хотела, но му били спрени храненето и достъпът до тренировъчната база. Така играчите стоят гладни в хотела и чакат някакво развитие на нещата.
Лицензиран треньор също няма, след като Сердар Даят и помощниците му се прибраха в Турция. Покана към Сашо Ангелов дори не е и отправяна. Не е правена и организация за мача – охрана, билети и т.н.
“Няма да ви давам обяснения за нищо. Ще има мач, защо да няма”, бе единственото, което заяви пред медиите административният директор Радин Хаджиев. По програма срещата между “Етър” и “Миньор” е в неделя от 17:00 ч. на стадион “Хаджи Димитър” в Сливен.
Засега единственото сигурно е, че в БФС никой не е подавал заявка за спиране от участие или за отлагане на мача. Сигурно е и че трима футболисти пропускат срещата поради наказание – вратарят Матеуш Бак, защитникът Лоран Кастелана и дефанзивният халф Фатих Илмаз.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново