Мартин Величков – най-добрият български вратар в Първа лига

Публикувано на ср, 20 Дек. 2023
275 четения

Изключително признание получи младият титулярен вратар на “Етър” Мартин Величков. Той влезе в топ 4 на вратарите в България за есенния полусезон в Първа лига в класацията на Диема спорт. Нещо повече – Величков е втори по спасявания след стража на “Пирин” Максим Ковальов, който стана и победител в анкетата. Вратарят на “Етър” е и първи в друг от показателите – пресечени центрирания.
Максим Ковальов има 88 спасявания, 26 пресечени центрирания и 4 “сухи” мрежи, което му носи общ коефициент от 28.23. Втори е Динко Хоркаш от “Локомотив” (Пловдив) със 72 спасявания, но той 8 пъти е запазвал вратата си без попадения. Трети е Густаво Бусато от ЦСКА, който пък има най-висок брой “сухи” мрежи, а именно 11.
Мартин Величков от “Етър” е четвърти. Той има 77 спасявания, 56 пресечени центрирания и 2 сухи мрежи, което му носи коефициент 19.86. Пети е Матвей Игонен от “Хебър”.
Прави обаче впечатление, че от вратарите в Топ 5 четирима са чужденци, а единственият българин е Мартин Величков, което прави стража на “Етър” и най-добрият български вратар в Първа лига!
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново