Мартин Иванов със сребърен медал от държавното по бокс за младежи

Публикувано на чт, 17 мар. 2016
870 четения

Поредно отличие спечели от републиканско първенсто Боксов клуб “Ивайло ВТ”. Той се представи с двама състезатели в първия кръг на държавното лично първенство за младежи до 18 г. и Купа България в Пловдив. В кат. до 64 кг Мартин Иванов завоюва сребърен медал при дебюта си в тази възрастова група. Възпитаникът на Евгени Донев имаше конкуренция от 19 боксьори в категорията. По пътя към финала ученикът в ПГ по строителство, архитектура и геодезия постигна три победи. 17-годишният Мартин записа победи с 2:1 над Даниел Георгиев от “Икен” и Венелин Стефанов от “Добруджа”. На полуфинала той надви показно с 3:0 Серкан Сеидов от Омуртаг. В спора за златния медал боксьорът на “Ивайло ВТ” отстъпи пред Любомир Пенев от ЦСКА.
“Очаквах да стана шампион, ще се опитам да сбъдна мечтата си още през лятото. На финала съперникът ми спечели с тактика. Трябва да натрупам самочувстие, да бъда по-агресивен на ринга”, сподели Мартин Иванов.
Радослав Атанасов, който е ученик в ПГ по електроника, участва в най-многолюдната кат. до 69 кг, където имаще 30 боксьори. Атанасов направи силен мач срещу Васил Митков от “Спартак”, но съдиите присъдиха победа с 2:1 за пловдивчанина.
“Доволен съм и от двамата. Мартин се нуждае от повече агресия, той беше с класи над съперниците си преди финала. Преди следващото състезание ще го взема на лагер с мъжете”, коментира Евгени Донев.
Той сподели, че треньорът на националния отбор Хоел Арате е останал доволен от представянето на Тинко Банабаков на големия международен турнир “Тотана” в Испания. В състезанието са участвали 12 водещи страни в бокса като Русия, Англия, Италия, Франция, Германия, домакина Испания и др.
“Банабаков печели бронзов медал, но е заслужавал участие на финал. На полуфинала Тинко е спрян от боксьор от Испания с 1:2, но е имал предимство във втория и третия рунд и победата е трябвало да бъде за него”, каза още Евгени Донев.
Георги ГЪРЕВ
сн. Г. КРЪСТЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново