Любо Епитропов заминава да учи в Щатите

Публикувано на чт, 9 авг. 2018
181 четения

Великотърновският талант Любомир Епитропов дебютира на европейското първенство за мъже в Глазгоу, където участва в трите брустови дисциплини – 50, 100 и 200 м. Епитропов даде лично време на 100 м бруст, финиширайки за 1:02,38 мин., което му донесе 38-ото място. Любо отпадна в сериите на 200 м бруст, класирайки са на 27-о място от 32-ма стартирали и не успя да намери място сред 16-те полуфиналисти. Той финишира за 2:14.20 минути в дисциплината, в която е шампион на страната за мъже.
Любомир е възпитаник на ЕГ “Проф. д-р Асен Златаров”, а сега му предстои да продължи образованието и кариерата си в плуването в университет в САЩ.
Под ръководството на Роза Георгиева в “Етър 2000” той стигна до държавни титли и националния отбор. Заедно с Антъни Иванов, Бояна Томова, Илина Йозова и останалите от силния набор 1999 г. накараха да се заговори за плуване в старата столица. Освен че стана шампион на България за мъже на 200 м бруст, м.г. Епитропов участва на световното първенство за юноши в Индианаполис (САЩ).
В момента той се подготвя в Сандански, където при треньора Николай Вакареев е и друг талант от В. Търново – Антъни Иванов, който също продължава образованието си в САЩ.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново