Лясковец организира спортен празник

Публикувано на вт, 26 юни 2018
289 четения

Всяка година в празничната седмица преди Петровден Община Лясковец организира и спортни надпревари, които протичат при засилен интерес от страна на публика и участници. Традиция е вече на модерно оборудваната площадка в квартал “Черникова бара” да се провежда волейболната надпревара, а футболната вечер протича на стадион “Михаил Алексиев”. В двете спортни събития по традиция участват лясковчани и спортисти от приятелски клубове от региона. Тази година се състоя девети по ред волейболен турнир и пета приятелска футболна среща. Финансово спортните празници се обезпечават от Община Лясковец и са част от спортния календар, а по организацията на събитията се включват и лясковските волейболни и футболни клубове.
“Волейболен клуб Лясковец” т.г. не можа да се пребори за купата, като остана трети. Втори е сборен тим спортисти от Долна Оряховица, Горна Оряховица и Велико Търново, състезавали се под името “Дъга”, а нареклите се “Отбор X” волейболисти от Велико Търново се оказаха най-добри и грабнаха купата на турнира “Лясковец 2018”. Съдия на срещите беше Ивайло Гинчев, а д-р Гецова награди и трите отбора с купи, грамоти и парични награди с общ паричен фонд 400 лв.
Приятелската среща играха футболистите на Лясковец и Стражица. Гост на празника бeше и председателят на Общинския съвет на Стражица Илиян Маринов. На скамейките да наблюдават играта бяха и представителите на лясковското общинско ръководство д-р Ивелина Гецова и Даниела Арабаджиева. “Левски Лясковец” спечели с 4:3. С купи и грамоти двата отбора бяха наградени от кмета д-р Гецова. Александър Петков от ЗС на БФС връчи на лясковчани купа за третото място в А Елитна футболна група.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. Община Лясковец

loading...
Пътни строежи - Велико Търново