Лора Петрова стана капитан на националния отбор за девойки

Публикувано на пт, 19 авг. 2016
335 четения

Футболистката на ЖФК “Болярки” Лора Петрова бе избрана за капитан на националния отбор на България за девойки до 18 г. Тя изведе “трикольорките” в срещата с връстничките им от Молдова, спечелена с 4:3 след изпълнение на дузпи. В редовното време резултатът бе 0:0. При дузпите Лора Петрова бе точна, а освен нея в титулярния състав на треньорката Силвия Радойска започна още защитничката Габриела Иванова. В групата са още вратарката на “Болярки” Радостина Калчева и бранителката Милена Андреева. Любопитно е, че двубоят бе ръководен от бившата футболистка на великотърновския клуб Галя Ечева, която вече е международен футболен съдия при жените.
Мачът бе част от международния приятелски турнир на УЕФА, който се провежда в курортен комплекс “Албена” от 16 до 19 август. Следващият двубой на българките е днес срещу Украйна от 10:00 часа на стадион “Албена 1”. Надпреварата е част от подготовката на отбора за предстоящите евроквалификации до 19 г. от 18 до 25 октомври, на които страната ни ще бъде домакин. Тимът ни е в група с отборите Молдова, Холандия и Турция.
Междувременно стана ясна и програмата за новото първенство на женската “А” футболна група. 11 отбора ще участват в него, като есенният полусезон стартира на 11 септември и приключва на 26 ноември.
В първия кръг “Болярки” гостуват на ЖФК “Бургас”, а на 18 септември са домакини на “Берое”. Следват гостувания на ФК “Пълдин”, “Спортика”, “Севлиево лейдис” и “Екомет 90”, а у дома великотърновки приемат лидерите НСА и “ЛП Суперспорт”, както и “Нефтохимик” и в последния есенен кръг – ЖФК “Варна”.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново