Лора Петрова с бронз от силен турнир по борба в Букурещ

Публикувано на чт, 14 май 2015
325 четения

С 16 медала се завърна отборът на България от силния турнир по борба за кадети и девойки, проведен в румънската столица Букурещ. Надпреварата събра млади състезателки от 20 нации, от всички континенти, с изключение на Азия, съобщи треньорът в клуб “Илия Павлов” Мирослав Колев. Неговата възпитаничка Лора Петрова завоюва бронзов медал при кадетките в категория до 46 кг. Двукратната шампионка за България през 2015 г. спечели преборванията с Раймял Зиберова от Севлиево по време на лагер-сбора на националките и получи право да дебютира на международен тепих.
“Изключително силен турнир, който се проведе на четири тепиха. За Лора това бе дебют зад граница, като състезателка по борба ѝ беше малко притеснена. В първия кръг тя почиваше, след това на полуфинала загуби от канадка, но в спора за 3-5 място надви представителка на домакините и се окичи с бронза”, разказа Мирослав Колев.
В началото на август на Лора Петрова й предстои участие на европейско първенство по борба за кадетки в Суботица, Сърбия.
Междувременно само един борец от клуб “Илия Павлов” участва на държавния лично-отборен шампионат по свободна борба за юноши, проведен тази седмица в Сливен. В категория 66 кг Гюнай Исмаилов завърши на седмо място. Възпитаникът на Мирослав Колев постигна 2 победи, но след това загуби от бъдещия шампион Светослав Петров от “Олимпиец” (Търговище).
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново