Лишиха “Янтра” (ПТ) от домакинство, зрител ударил с юмрук играч на гостите

Публикувано на чт, 30 мар. 2023
166 четения

Тежки санкции наложи Дисциплинарна комисия към Зоналния съвет на БФС след 20-ия кръг от първенството на Северозападна Трета лига. За нанесен удар на противников състезател от зрител след края на мача “Янтра” (Полски Тръмбеш) и “Ювентус” (Малчика) домакините са глобени с 625 лева. Тръмбешчани ще трябва да си намерят терен и за мача с “Павликени” от 22-рия кръг, тъй като са лишени от домакинство за една среща.
Комисията обръща внимание и на ръководството на клуба за осигуряване на надеждна охрана на футболните срещи. Общо три мача ще пропусне крилото на “Янтра” Тони Маречков, който получи червен картон в мача, а освен това е описан и в доклад за обиди към арбитрите.
Сериозни глоби ще плати и горнооряховският “Локомотив” след гостуването на съименника си от Мездра, загубено с 1:0. За възпламенени бомбички от феновете на пистата на стадиона в Мездра “железничарите” са глобени 250 лева. Още 125 лева ще плати клубът заради запалени димки, довели до прекъсване на срещата. За използване на димки в сектора са санкционирани и домакините от “Локомотив” (Мз) с 37,50 лева.
Девет футболисти са със спрени права за по една среща. Това са Константин Йорданов и Андрей Петров от “Локомотив” (Дряново), Здравко Кръстев от “Партизан” (Червен бряг), Веселин Митев от “Левски 2007”, Цветомир Тодоров и Янек Кирилов от “Бдин”, Димитър Височков от “Ювентус” (Малчика), Пламен Петров от “Ботев-2” (Враца) и Александър Скорчев от “Боруна” (Царева ливада).
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново