Легенда на “Манчестър Юн” пристига у нас

Публикувано на ср, 18 февр. 2015
126 четения

Легендарният вратар Алекс Степни идва в България, съобщи председателят на фен клуба на “Манчестър Юнайтед” Емил Йорданов. Великотърновецът информира, че бившият страж на “червените дяволи” ще посети Банско, където седмица по-късно ще се проведе Световното първенство по ски.
Планинският курорт ще се превърне в събирателна точка за фенове на британския гранд на 20 февруари, когато Алекс Степни ще пристигне там. Посещението е организирано от “Queen’s Pub Bansko” и официалния фен-клуб на “Манчестър Юнайтед” в България.
Степни е един от най-големите вратари на “червените дяволи”, чийто цветове е защитавал от 1966 до 1979 година, като с тях има 433 мача и дори е вкарал 2 гола.
Подобна инициатива се подготвя за първи път, което я прави изключително значима за българските фенове, подчерта Емил Йорданов. На 21 февруари (събота) в “Queen’s Pub Bansko” ще се състои официалната среща на Степни с българските привърженици на английския клуб, след която всички заедно ще изгледат футболната среща между “червените дяволите” и “Суонси”. Тогава ще се проведе и търг с мемориални предмети на Степни и отбора.
Сред акцентите в програмата на легендарния вратар за 21-ви и 22-ри февруари ще са още пресконференция в “Queen’s Pub Bansko”, среща с местния футболен отбор, както и посещения на по-значимите културни и исторически обекти в региона.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново