Куп отличия за великотърновските ориентировачи

Публикувано на вт, 9 февр. 2021
80 четения

Куп отличия спечелиха великотърновци на държавното първенство по ски ориентиране в местността Куртово, разположена на 1700 м надморска височина. В елитната група при спринтовите смесени щафети Стефания Димитрова и Николай Димитров от “Браун тим” се класираха на второ място в елитната група. Преди тях се подредиха само представителите на “Хемус” (Троян) Теодора Малчева и Станимир Беломъжев, трети са Андрея Дяксова и Игнат Орлов от “Карлък” (Смолян). На пета позиция завърши втората смесена щафета на великотърновския клуб Валерия Димитрова и Иван Димитров.
Дарина Хараламбус и Димитър Н. Димитров от “Браун тим” са четвърти във възрастовата група до 20 г. след двете щафети на “Узана” (Габрово) и “Академик” (Варна). На шесто място е другата щафета на великотърновския клуб при младежите Дария Стаменова и Станислав Йорданов, девети са Никол Савова и Диян Савов.
Всеки от двамата състезатели в щафетите бяга по 2 пъти, като маршрутите бяха с дължина 1.9 км с 35 м сборно изкачване.
Великотърновските спортисти взеха куп медали и индивидуално на спринт, и дълга дистанция. В елитната мъжка група на спринт председателят на “Браун тим” Николай Димитров е четвърти, пети е Иван Димитров. На дълга дистанция Николай взе бронз, а Иван е шести.
При жени 21 елит Стефания Димитрова взе два медала, като е втора на дълга дистанция и трета на спринт. Десета на Дълга дистанция е Валерия Димитрова. Станимир Беломъжев от “Хемус”и Андрея Дяксова от “Карлък” очаквано спечелиха златните медали и в двете дисциплини при най-силните ни ски ориентировачи.
Две шампионски титли при момчетата до 16 г. извоюва Димитър Н. Димитров, победил и в двете дисциплини. Шести на спринт и четвърти на дълга дистанция в тази възраст е Диян Савов. Димитър Евгениев взе сребро на спринт и злато на дълга дистанция при мъже 50. С две отличия е и Димитър Димитров при мъже 55, който обаче е първи на спринт и втори на дълга дистанция. С бронз при мъже 35 на дълга дистанция е Христо Тодоров, също от великотърновския клуб.
При 14-годишните момичета Дарина Хараламбус е втора на спринт и четвърта на дълга дистанция. Пето и шесто място е активът на Никол Савова, шесто и осмо на Карина Ибрямова в двете дисциплини. Дария Стаменова завърши втора на спринт и шеста на дълга дистанция при жени 16, с две първи места е Снежана Кадиева при жени 55.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново