Крепостта “Царевец” и първия герб на В. Търново показаха феновете

Публикувано на пн, 27 авг. 2018
779 четения

Очакваната изключителна атмосфера на стадион “Ивайло” отново бе факт. Целият южен сектор бе окупиран от фенове на гостите, които бяха около 3000 души, още толкова имаше на северните трибуни, където са домакините.
Впечатляваща хореография направи агитката на “Етър”. На сектора имаше построен макет на крепостните стени на Царевец, а с началния съдийски сигнал от козирката на стадиона бе спуснато 10-метрово знаме с първия герб на Велико Търново. Оказа се, че то е рисувано на ръка в продължение на цяла седмица от феновете. Всичко това бе гарнирано с традиционния виолетов дим.
“Уникалното 10-метрово знаме рисувахме на ръка цяла седмица след работа по нощите. Бе част от хореографията, спуснато от козирката до макета на крепостта. Изображението е на първия герб на Велико Търново от 1921 г.! Всичко – ръчно изработено от феновете! Няма финансиране от президенти, няма принтирани знаменца. Хореография, изработена с много воля, въображение, твърдост и постоянство!”, похвалиха се феновете.
През целия мач централните трибуни скандираха “Виолетово Велико Търново!”.
Гостите от “Левски” направиха преди мача шествие по главните улици на града, което тръгна от центъра, през паметника на Васил Левски и стигна до стадиона. За разлика от м.г., когато на един от балконите с пушка се появи психичноболен мъж, който бе обстрелян с бомбички и бутилки от “сините” фенове и после прибран в психиатрията, тази година сериозни инциденти нямаше. Освен няколко бомбички и оказването на спешна помощ на пиян или дрогиран младеж.
На трибуните присъствието на привърженици на гостите бе внушително, а един от плакатите обяви В. Търново за “синя столица”. Няколко бомбички и димки по пистата и терена не донесоха сериозни материални щети. В 47-ата минута на мача обаче привържениците на “Левски” хвърлиха огромно количество димки, което обгази целия стадион и се наложи мачът да бъде прекратен за десет минути, тъй като заради задушното време и липсата на вятър димът остана да се стеле по терена и трибуните. Като цяло обаче за пореден път мачът “Етър” – “Левски” се превърна във футболен спектакъл по трибуните, а атмосферата бе впечатляваща.

Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново