Красив гол на Красимир Гавазов остави “Локо” (ГО) на върха

Публикувано на пн, 13 сеп. 2021
253 четения

Горнооряховският “Локомотив” запази първото си място в класирането на Северозападната Трета лига. “Черно-белите” победиха с минималното 1:0 в областно дерби “Павликени”.
Единственият гол в мача падна в самия край на първата част. Красимир Гавазов пое топката по десния фланг, навлезе към центъра, премина няколко защитници и под плонжа на вратаря я прати в мрежата за 1:0.
Както се и очакваше, двубоят бе оспорван, с възможности и пред двете врати. Още при първата си атака домакините можеха да открият резултата, но Венци Димитров спаси удара на Красимир Гавазов. До почивката павликенчани, които разчитаха на статични положения, на три пъти обстреляха бившия си страж Ивайло Петков с глава, като два пъти би Симеон Иванов, а веднъж Тодор Чирпанов. За “железничарите” Стефан Иванов се измъкна и шутира под ъгъл, но в аут.
Пред второто полувреме гостите се опитаха да стигнат до изравнително попадение, но локомотивци се справиха с опасностите. Вратарят Ивайло Петков пък извади в корнер удар от фаул на Йордан Йорданов. При контра за горнооряховчани, подхваната от Димо Атанасов, Явор Генчев прати топката в мрежата на Венци Димитров, но след вдигнат флаг за засада и попадение не бе зачетено.
Успехът запази първата позиция, като “Локо” (ГО) е с равни точки – по 17, със “Севлиево”, но с един гол по-добра голова разлика. В следващия кръг горнооряховци гостуват на закъсалия “Академик” (Свищов).
“Локомотив”: Петков, Ахмед, Илиев, Иванов, Атанасов, Узунов, Генчев, Бакърджиев, Гавазов, Колев, Цачев.
“Павликени”: Димитров, Маринов, Фиданин, Вейсов, Христов, Д. Йорданов, Трифонов, Й. Йорданов, Чирпанов, Ширтов, Иванов.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново