Кметът на Свищов прие каратеките на “Академик”

Публикувано на пн, 12 Дек. 2022
134 четения

По покана на кмета на Свищов д-р Генчо Генчев гости в Община Свищов бяха изявени състезатели на Спортен карате клуб “Академик” и техният треньор Митко Божанов. Повод за срещата бе последното представяне на Ния Калушкова, Зарина Иванова, Веселина Кунова, Емануела Кунова и Божидар Ганев в Балканското първенство по киокушин карате в София, където сред 500 бойци от 12 държави всички те се представиха достойно. От първенството спортистите се завърнаха в Свищов с два златни, един сребърен и един бронзов медали, както и 5-то място в една от най-многобройните категории.
Генчо Генчев ги приветства за отличното представяне в последното първенство и за високите постижения през цялата година. Той удостои с Почетна грамота всеки от изявените спортисти и техния треньор. Кметът подчерта, че Свищов се гордее с успеха на всяко едно дете, което жъне успехи в различни области и представя достойно родния град. Той благодари на младежите, че активно спортуват и се изграждат не само в спорта, но и като личности. Генчо Генчев поздрави и техния треньор за това, че успява да развива клуба и създава атмосфера, която да увлича младите хора да спортуват с желание и разгръщат своя потенциал.
От своя страна Митко Божанов благодари на Генчо Генчев и общинското ръководство за вниманието към ръководения от него клуб, в който тренират близо 100 състезатели, и изрази надежда доброто партньорство с Общината да продължи и занапред.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново