Катар-2022: Мачовете на деня с прогнози

Публикувано на пн, 5 Дек. 2022
368 четения

Готови ли са Япония и Южна Корея
за нови сензации?

Това е въпросът, който целият футболен свят си задава преди днешните мачове на Япония и Южна Корея на осминафиналите в Катар. “Сините самураи” се изправят от 17:00 ч. срещу световния вицешампион Хърватия, а след тях от 21:00 ч. корейците излизат срещу спрягания от мнозина за фаворит за титлата Бразилия.
Интересното е, че Мондиал-2022 е исторически от гледна точка на това, че това е първият случай в историята на световните първенства, в който има повече азиатски, отколкото южноамерикански отбори на елиминации. От Южна Америка се класираха само Бразилия и Аржентина, докато от зона Азия на този етап от надпреварата достигнаха Япония, Южна Корея и Австралия. Австралийците в събота накараха “гаучосите” да треперят до края и отстъпиха само с 2:1.
Дали днес ни очаква нова сензация? Японците вече постигнаха впечатляващи победи с по 2:1 над световните шампиони Испания и Германия. Въпреки че имаха много малко притежание на топката, със само 17% срещу Испания и 26% срещу германците, те излязоха победители и в двата мача. И това е благодарение на енергията и скоростта в атаките. Хърватите обаче се надяват да се справят и с двете силни страни на азиатския си опонент.
Същият резултат 2:1 се оказа исторически и за Южна Корея, която надви Португалия и Кристиано Роналдо, а преди това направи 0:0 с Уругвай, което бе напълно достатъчно. И кой каквото и да говори, корейците имат своите шансове срещу Бразилия. Докъдето и да стигнат, едно е сигурно – на следващото световно отборите от Азия ще имат все по-водеща роля и не е далеч времето, в което ще влизат в сметките дори и за световната титла.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново