Каратистите от “Академик” успешно издържаха изпит за цветни пояси

Публикувано на вт, 22 мар. 2016
288 четения

Изпит за цветни пояси в киокушин карате се проведе в Свищов, като в него взеха участие възпитаници на Спортен карате клуб “Академик” от различни възрасти.
Специално за изпита в крайдунавския град пристигна изпитна комисия, съставена от членове на ръководството на Българска карате киокушин федерация (БККФ). Председател на комисията беше сенсей Стоян Димов – III дан (изпълнителен директор на БККФ), а инструктор – националният състезател и носител на званието “Майстор на спорта” – сенпай Николай Йоргов – I дан.
Всеки от цветните пояси символизира нивото, на което човек владее киокушин карате. По пътя към издигането в йерархията на този боен спорт спортистите от свищовския клуб трябваше да покажат пред изпитващите уменията си в областта на най-твърдия стил карате, качественото изпълнение на основни техники в това бойно изкуство, както и успешно да преминат тест за физическа сила и издръжливост.
Каратистите на “Академик” се подготвяха за спечелване на цветните пояси основно в спортната зала за карате в СОУ “Алеко Константинов”, но треньорът на клуба сенпай Митко Божанов – I дан, допусна до участие в изпита и някой от децата, които изучават японското бойно изкуство в СОУ “Н. Катранов”, СОУ “Д. Благоев”, СОУ “Ц. Радославов” и в детските градини: ЦДГ “Васил Левски”, ЦДГ “Калина Малина”, ОДЗ “Чиполино” и ОДЗ “Слънчо”. Всички участници успешно преминаха изпитанията в киокушин карате и заслужиха нови цветни пояси.
Следващият такъв изпит ще се проведе по време на ежегодния летен лагер, който се провежда в курортен комплекс Камчия край Варна.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново