Кадетите на “Етър 49” непобедими в регионалното първенство в зона “Мизия”

Публикувано на вт, 17 февр. 2015
143 четения

На първо място в регионалното първенство по баскетбол за кадети до 16 години в зона “Мизия” се класира отборът на БК Етър 49”. Възпитаниците на Ивайло Стоименов завършиха като еднолични лидери в класирането след четири кръга, което оглавиха още след старта. Етърци имат осем успеха в осем срещи, отбелязали са 710 точки, инкасирали са 357, като и по трите показателя са №1 в групата. В събота в зала “Дан Колов” в Севлиево великотърновци удариха основния си съперник за върха “Дунав 2007” (Русе) с 68:62. Двубоят бе много интересен и държа в напрежение публиката в залата.
Първата четвъртина бе за русенци, които до средата на втората увеличиха аванса си до 12 точки. Последва обаче обрат на етърци, които заиграха преса и принудиха съперника да греши. Така почивката дойде при 27:25 в тяхна полза. След нея “виолетовите” непрекъснато поддържаха аванс в резултата, които в един момент достигна до 14 точки.
Във втория мач “виолетовите” отнесоха домакините от “Раковски” със 101:30, като това бе трети успех за момчетата на Ивайло Стоименов с трицифрен резултат. Предстои им участие в зоналните финали, които ще им отворят пътя към битката за медалите.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново