Изключително представяне на “Зоки” на европейския шампионат в Букурещ

Публикувано на пт, 13 мар. 2015
401 четения

Триумф за 39-те танцьора от Спортен клуб “ЗОКИ” – Велико Търново. Те спечелиха 47 купи, от които 27 за първо място, 11 за второ и 9 за трето място на Европейския шампионат, провел се в гр. Букурещ (Румъния) от 5 до 8 март т.г. – квалификация за Световния танцов шампионат, който ще се проведе през месец май в гр. Пореч (Хърватска).
В конкуренция с над 600 танцьора от Европа, повечето от които учат в специализирани балетни училища, българските състезатели спечелиха най-много квоти от всички клубове. От общо 67 танца – 59 са събрали максимума и са допуснати да се състезават на Световния шампионат.
При солистите с по две първи места в различните стилове са Ема Павлова, Гала Захариева, Елизабет Маринова и Пламена Александрова, която беше номинирана за най-добра жена солистка на шампионата. С първо място при солата са още Елия Стоянова, Дони Петров, Никол Несторова, Мартина Павлова, Леонора Петкова, Ева Димитрова.
Със сребро при солата са Преслава Драгомирова, Дани Йорданова, Ивайла Недева, Ралица Стойчева, Ина Матеева, Пламена Христова, Ралица Стоянова и Симона Коева. С по две трети места в едни от най-оспорваните стилове са солистките Камелия Къндева и Денислава Йовчева. С бронзови отличия още са и Дони Петров, Магдалена Брайнова, Ивана Петрова, Ивелина Русева и Мария Светозарова.
Злато спечелиха дуетите Дони Петров и Елия Стоянова, Ивайла Недева и Никол Несторова, Ина Матеева и Кристофър-Александър Петров, Гала Захариева и Светозар Светозаров, Елизабет Маринова и Светозар Светозаров. Със сребро се окичи дуетът Мария Светозарова и Елизабет Маринова. Всички други отличия са за груповите танци на клуба в различните стилове и възрасти, а най-радващото е, че всички 39 състезатели спечелиха право за участие на Световния шампионат.
Всичките тези успехи са резултат от многото часове тренировки в залата, много труд, травми и сълзи на децата, изключителната всеотдайност на родителите и професионализма и търпението на треньора на клуба Зорица Радловска, както и на двамата помощник-треньори Даниела Захариева и Ангелина Галунска.
Сега пред търновските деца остава само финансовата бариера, за да представят България и Велико Търново да има световни шампиони в танцовото изкуство.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново