Иван Колев – старши треньор на “Локо” (ГО): “Задачата е да вдигнем още нивото на отбора”

Публикувано на вт, 10 ян. 2017
224 четения

Преди началото на подготовката старши треньорът на горнооряховския “Локомотив” Иван Колев очерта очакванията си за подготвителния период, селекцията и задачите пред тима за пролетния полусезон в Първа лига.
– Г-н Колев, с какво започва подготовката?
– С планираните тренировки, имаме си план за работата, но се наложи да променим доста от нещата, защото времето не позволява такава специфична работа. Не сме по-силни от природата и се съобразяваме с подготовката, затова засега момчетата ще тренират в тези условия.
– Къде ще се водят тренировките първата седмица?
– Тук, в Горна Оряховица, като ръководството е подготвило два-три варианта за място за подготовка, така че ще се опитаме да използваме пълноценно всичко, което е възможно.
– Предстои лагер в Анталия?
– Да, на 18 януари пътуваме за Анталия. Уточнени са датите за контролите, сега се търсят противниците. Имаме някои изисквания на коя дата и какъв тип съперник да е.
– Как стоят нещата със селекцията? Бяха освободени петима играчи, взехте вратар…
– Да, подписахме с Петър Денчев, който идва от “Левски” (Карлово). С останалите, които мислим да привлечем на определени позиции, се разговаря активно. Не е много лесно привличането им, защото възможностите ни не са големи, а и с ръководството имаме идея да се насочваме към перспективни млади футболисти. Имаме опит, но имаме нужда и от свежест.
– На кои постове търсите играчи?
– Търсим нападатели, това е основното, към което сме се насочили. Очакваме между две и четири нови попълнения.
– Ще правите ли контроли в първия етап от подготовката у дома?
– Не, няма. Най-вероятно е да направим някоя двустранна игра. След завръщането от Турция вече започваме да се готвим целенасочено за първия кръг. Вече имаме договорена контрола с “Литекс” в Ловеч, търсим още един противник преди последната седмица.
– Вашите лични амбиции тук какви са? Отборът играе добре, вие самият какво искате да докажете с “Локомотив”?
– Нашето първенство е много хлъзгаво… Моите лични амбиции нямат никакво значение, най-важното е да направим една добра подготовка. Да стиковаме новите футболисти, които евентуално ще привлечем, и да вдигнем още нивото на отбора. Това би било отлично за нас.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново