Иван Ганев получи приза за Спортист № 1 на Свищов за 2023 г.

Публикувано на чт, 1 февр. 2024
82 четения

Капитанът на ОФК “Академик” Иван Ганев получи приза си за Спортист № 1 на Община Свищов за 2023 г. Той е състезател на клуба от 1990 г., като има зад гърба си 34 години активна дейност. През 2001 г. влиза в състава на мъжкия отбор, а от 2010 г. до днес е капитан на отбора. През целия период на своята състезателна кариера е бил последователен и активен както в тренировъчния процес, така и на терена. Има съществени заслуги за развитието на клуба, включително за класирането му във “В” Северозападна група през 2013 г. Както през всичките години на своята спортна дейност, така и през изминалия спортен сезон, Иван Ганев не е пропускал участие в състезания и мачове, като негова е заслугата за добрата защита и допускането на минимален брой голове във вратата на “Академик”. Негов треньор е Борислав Борисов.
Наградата на най-добрия спортист бе връчена от зам.-кмета на Свищов д-р Анелия Димитрова, който приветства както победителя, така и всички спортисти и техните треньори.
Номинациите в класацията за 2023 г. бяха излъчени от десет спортни клуба в община Свищов, като експертна комисия определи чрез индивидуално точково гласуване носителите на тазгодишните награди. Комисията бе съставена от спортни деятели, изявени спортисти от близкото и по-далечно минало, общински съветници от ресорната Постоянна комисия при Общински съвет – Свищов.
На второ място, само с една точка разлика – 46 т., се нареди Стефан Петков от Годжу карате клуб “Алеко” с треньор Марин Маринов, а на трето място с 45 т. се класира Милен Петров от СК “Болг” с треньор Мартин Минков. На четвърто място са Дейвид Радков от СК Хокей на трева “Дунав” и Пресиан Вачев от Клуб по тенис на маса “Академик”. Пето място зае Александрина Александрова от СК “Джудоспорт”, следвана от Денис Курдов от СК “Олимпия” (Морава), Мартин Александров – ССК по тенис на маса “Нове-2018”, Александра Иванова – ХК “Нове-99”, Рая Йорданова – Годжу карате клуб “Алеко”, и Йордан Иванов от СК “Джудоспорт”.
На церемонията, която се проведе в Зала 1 на Община Свищов, бяха връчени награди в още 3 категории. За най-успешен отбор при юноши и девойки до 16 г. приза взе клубът по хокей на трева и флорбол “Дунав” с треньор Радослав Радков, в категория “мъже” – ОФК “Академик” с треньор Георги Онов. В категорията “Треньор на 2023 г.” първи е Борислав Борисов от ОФК “Академик”, следван от Марин Маринов от Годжу Карате клуб “Алеко” и Мартин Минков от СК “Болг”.
По традиция също бяха наградени 25 най-перспективни състезатели на Община Свищов, които получиха грамоти за чудесното си представяне през целия сезон. За празничната атмосфера допринесоха групата за Кей Поп FEVER към Школа по изкуствата “Стефка Филипова” при ПБНЧ и групата за Хип-хоп при ПБЧ “Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856”. Церемонията завърши със слово на зам.-кмета д-р Анелия Димитрова, която поздрави всички наградени състезатели и техните треньори и подчерта обединяващата роля на спорта и неговото значение за здравето и развитието на младите хора.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново