Христомира Поповска стана зонална шампионка по бадминтон

Публикувано на вт, 5 Мар. 2013
552 четения

Шампионката в зоната Христомира Поповска (вляво) и Нелия Калоянова.

48 момчета и 52 момичета мериха сили в петте дисциплини на Зоналното първенство по бадминтон за момчета и момичета до 13 години, проведено в Стара Загора.
Показателно за нивото на състезанието в една от най-силните зони в България е участието на 5 медалистки от държавни първенства при момичетата, две от които са и с отличия от последната Балканиада. Тотално превъзходство и класа показа Христомира Поповска от Бадминтон клуб “Горна Оряховица”, побеждавайки последователно всичките си противнички и завоювайки първото място в индивидуалната надпревара.
Добро представяне направи и другата горнооряховска надежда Нелия Калоянова, завоювайки третото място. На двойки Поповска и Калоянова загубиха полуфинала с 22:20 в решителния трети гейм и останаха с бронз. Доброто им представяне продължи и с пето-осмо място на смесени двойки с дебютантите в отбора – Ангел Христов и Мариян Николов. Даниел Паскалев, Светлозар Тодоров, Магдалена Димитрова, Ромина Йорданова и Хрисиана Вангелова също се представиха достойно. Магдалена с партньорката си от Брезово намери място между първите осем на двойки,а Ангел и Даниел постигнаха първи победи индивидуално.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново