ХК “Раховец 2008” е шампион на България по хандбал за момчета до 11 години

Публикувано на вт, 12 май 2015
695 четения

В продължение на два дена шестте най-добри отбора по хандбал в България за момчета до 11 години си оспорваха шампионската купа и комплекта медали на държавните финали, проведени в зала “Никола Петров” в Горна Оряховица.
Домакините от ХК “Раховец 2008”, подкрепяни от невероятна публика, спечелиха златните медали в тази възраст. По този начин вече шеста поредна година отбор на “Раховец 2008” печели шампионската купа от държавно първенство. В предварителната група горнооряховските “тигри”, водени от треньорите Мариета Чолакова, Илияна Якова и Пламен Панев сразиха връстниците си от ХК “Чардафон” (Габрово) със 17:4 и ХК “Мартен-67” с 22:11 и заеха първото място. На полуфинала те се изправиха срещу тима на ХК “Спартак” (Варна) в мач, достоен за финал.
След драматични обрати в играта на двата отбора горнооряховчани постигнаха минимална победа с 10:9 (3:8) и се класираха за финала. Битката за шампионската купа бе истинско регионално дерби, което противопостави отборите на “Раховец 2008” и “Нове 99” (Свищов). Двата отбора премериха сили и на зоновия финал в Габрово на 23 април, когато победата взеха свищовлии с 10:7, но още тогава “тигрите” се заканиха, че ще вземат реванш на държавните финали. В неделя подкрепяни от екзалтираната публика в зала “Никола Петров”, горнооряховчани изиграха отличен мач, наложиха волята си и през двете полувремена и заслужено ликуваха с шампионската купа след победа с 11:5 (6:2). За най-добър вратар бе избран стражът на шампионите Дойчин Мъглов, съотборникът му Михаил Стоянов е най-полезен състезател.
В сряда юношите младша ще играят зонов финал, а след това заминават на подготвителен лагер в Румъния преди държавните финали в своята възраст.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново