ХК “Локо” (ГО) на Суперфинал за титлата при мъжете

Публикувано на ср, 24 апр. 2024
26 четения

Хандбалните “Локомотив” (ГО) и “Шумен-61” за трета поредна година ще спорят за титлата в “А” РХГ при мъжете. И двата състава спечелиха полуфиналните си плейофни двубои с по 2:0 победи и ще се срещнат в Суперфинала за златните отличия, а “Осъм” и “Фрегата” ще влязат в битка за бронзовите медали.
“Локомотив” постигна втора победа над “Осъм” (Ловеч) с 23:22 (16:10) като гости, след като и първия мач бе спечелил с 1 гол разлика. Още с първия съдийски сигнал двата отбора се хвърлиха в здрава битка по цялото игрище. В началните минути “железничарите” бяха по-концентрирани. В защита не позволиха на противника да бележи, а в нападение реализираха своите положения и до средата на полувремето поведоха със 7:4. До края постепенно увеличиха преднината и се прибраха на почивката при резултат 10:16.
През втората част домакините заложиха на по-агресивна игра и постепенно намалиха разликата 16:19 в 45-ата минута. Локомотивци умело се бранеха и не позволиха обрат. До края успяха да съхранят преднината и да се поздравят с победата 22:23.
В другия двубой “Шумен-61” победи “Фрегата” и също се класира за Суперфинала. Първата среща за титлата между “Шумен-61” и “Локо” (ГО) е в Шумен на 11 май.
“Локо”: Любен Иванов, Михаил Пенев, Кристиян Стратиев, Петър Николов, Павел Данаилов, Йордан Попов, Николай Генов, Георги Стоянов, Румен Ангелов, Божидар Симеонов, Любослав Димитров, Стелян Димов, Тодор Калчев, Георги Кръстев.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново