Хандбалният “Локомотив” стартира в новото първенство с победа

Публикувано на ср, 4 окт. 2023
57 четения

ХК “Локомотив” започна с победа новото първенство на “А” РХГ при гостуването си на “Осъм” в Ловеч в среща от втория кръг (в първия по програма почиваше). В началото на двубоя имаше равновесие и равенството се запази до 12-ата минута – 5:5. “Железничарите” затвърдиха защитата и постепенно вдигнаха оборотите в атака. Това доведе до пет безответни гола в противниковата врата малко след средата на полувремето. До края ловчанлии успяха да намалят разликата до 9:11.
През втората част локомотивци наложиха тотално надмощие по целия терен. Вратарите спасиха немалко удари и организираха контраатаки, завършили с гол в противниковата врата. Домакините не успяха да се противопоставят и доиграха срещата до крайното 14:29.
“Гостуванията в Ловеч винаги са тежки. “Осъм” е традиционно неудобен домакин. Ние в първия мач почивахме по програма и ни се наруши игровият ритъм след турнира “Тодор Хънков”. Това пролича в началните минути на срещата. Постепенно при разликата в резултата всички се успокоиха. Заиграхме по-организирано и заслужено победихме. Успяхме да пуснем всички състезатели в игра и сме приятно изненадани от младежите, на които дадохме шанс”, коментираха от треньорския щаб на “Локомотив” Йордан Димитров и Веселин Чакмаков.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново