Гри­гор Ка­ра­и­ва­нов е Спор­тист № 1 на СКО “Тра­пе­зи­ца 1954” за 2014 г.

Публикувано на вт, 23 Дек. 2014
294 четения

Ãðè­ãîð Êà­ðà­è­âà­íîâ, Âà­ëåí­òèí Øèø­êîâ, Åëè­öà Àòà­íà­ñî­âà è Ãå­îð­ãè Êàð­òà­ëîâ (îò­ëÿ­âî íà­äÿñ­íî).

Най-доб­ри­те със­те­за­те­ли на спор­тен клуб по ори­ен­ти­ра­не “Тра­пе­зи­ца 1954” (Ве­ли­ко Тър­но­во) бя­ха наг­ра­де­ни по вре­ме на ко­лед­но­то тър­жес­т­во на клу­ба, про­ве­де­но в х-л “Мо­ми­на кре­пост” (м-ст Кси­ли­фор). В прог­ра­ма­та бя­ха вклю­че­ни мно­го иг­ри, за­бав­ле­ния, вик­то­ри­на и де­мон­с­т­ра­тив­но със­те­за­ние – “МОЛ” ори­ен­ти­ра­не (по ета­жи­те на хо­те­ла), къ­де­то най-но­ви­те по­пъл­не­ния на от­бо­ра ус­пя­ха за пър­ви път да се до­кос­нат до пред­с­тар­то­ва­та тръп­ка на ед­но със­те­за­ние по ори­ен­ти­ра­не. Тра­ди­ци­он­но по вре­ме на тър­жес­т­во­то бе пред­с­та­ве­на клуб­на­та кла­са­ция на със­те­за­те­ли­те в от­бо­ра. За по­ре­ден път на­ци­о­нал­ни­ят със­те­за­тел Гри­гор Ка­ра­и­ва­нов зае пър­во­то мяс­то. През нас­то­я­ща­та го­ди­на той спе­че­ли пъ­лен ком­п­лект ме­да­ли от дър­жав­ни­те пър­вен­с­т­ва – зла­тен на сред­на дис­тан­ция, сре­бъ­рен на сприн­то­ва дис­тан­ция и брон­зов на дъл­га дис­тан­ция и за­вър­ши на тре­то мяс­то на Ку­па Бъл­га­рия. На­ци­о­на­лът учас­т­ва и на Све­тов­но­то пър­вен­с­т­во по ори­ен­ти­ра­не за мъ­же и же­ни в Ита­лия, къ­де­то се кла­си­ра на 51-о мяс­то на дъл­га­та дис­тан­ция. Вто­ро­то мяс­то в клуб­на­та кла­са­ция е за Ва­лен­тин Шиш­ков. Рав­нос­мет­ка­та за не­го през го­ди­на­та е: ре­пуб­ли­кан­с­ка тит­ла по лят­но ори­ен­ти­ра­не в сприн­то­ва дис­тан­ция, 2-ро мяс­то – сприн­то­ва дис­тан­ция – ко­лоори­ен­ти­ра­не, 2-ро мяс­то – дъл­га дис­тан­ция – ко­ло ори­ен­ти­ра­не, 3-то мяс­то – дъл­га дис­тан­ция на лят­но ори­ен­ти­ра­не и тре­то мяс­то на Ку­па Бъл­га­рия. Ва­лен­тин учас­т­ва и на ев­ро­пейс­ко­то пър­вен­с­т­во в Ма­ке­до­ния, къ­де­то се кла­си­ра 53-ти на спринт и дъл­га дис­тан­ция, в кон­ку­рен­ци­я­та на 109 ори­ен­ти­ро­ва­чи.
Ели­ца Ата­на­со­ва се на­ре­ди на тре­та по­зи­ция. Тя спе­че­ли брон­зо­ви от­ли­чия на дър­жав­ни­те пър­вен­с­т­ва по лят­но ори­ен­ти­ра­не – дъл­га дис­тан­ция и нощ­но ори­ен­ти­ра­не и е тре­та на Ку­па Бъл­га­рия.
С ко­лед­ни по­да­ръ­ци и по­же­ла­ние за но­ви ме­да­ли през 2015 г. си тръг­на­ха всич­ки ос­та­на­ли със­те­за­те­ли от клу­ба – от на­чи­на­е­щи до нап­ред­на­ли.
Ге­ор­ги ГЪ­РЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново