Горнооряховските бадминтонистки с три медала на зоналното първенство

Публикувано на пн, 25 февр. 2013
223 четения

Отлично се представиха състезателите на Бадминтон клуб – Г. Оряховица, на Зоналното първенство за юноши и девойки до 15 г. в Стара Загора. 32 юноши и 32 девойки мериха сили в първия етап на държавния спортен календар.
Най-добро класиране от горнооряховки записа Ивон Дончева, която е втора на двойки с Елена Червенкова, трета на смесени двойки и пета индивидуално. Червенкова постигна и пето място на смесени двойки. В индивидуалната надпревара при девойките Нели Бъчварова се класира на пето място. Успешен дебют на първенството направиха Яница Бояджиева, Стефан Величков, Мартин Милков и Демир Бекяров. Милков и Величков постигнаха първи победи, като Величков достигна четвъртфинал на смесени двойки.
Бадминтон клуб – Г. Оряховица, за поредна година спечели проект по Програмата на МФВС – “Спорт за децата в свободното време”, съобщи треньорът Генчо Генчев. Любителите на бадминтона от община Горна Оряховица ще имат възможност за безплатни занимания по един скъп и аристократичен спорт. Тренировките ще се провеждат през пролетната ваканция от 29 март до 7 април и през лятната от 17 юни до 31 юли всеки делничен ден в зала “Никола Петров”. Участниците ще бъдат разделени в 3 групи. Първата ще се подготвя от 11 до 12 часа, втората от 12 до 13 ч., а третата от 13 до 14 ч.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново