Голям скандал в “Локо” (ГО), спонсори подадоха оставки

Публикувано на ср, 16 мар. 2016
542 четения

Страхотен скандал разтърси горнооряховския “Локомотив” и е на път да провали мечтаното влизане в “А” група. Процеси, които отдавна са не тлеели, а направо горели в “кухнята” на клуба, сега ескалираха публично с атаки и обвинения по медиите, а вчера завършиха с оставките на двама от членовете на клубната управа – Огнян Стоянов и един от спонсорите Николай Рашков.
Дълго тлеещото напрежение в “Локомотив” стана видимо миналата седмица, след като Николай Рашков заяви пред горнооряховския вестник “Седмицата”, че някои футболисти са обхванати от звездомания, която няма покритие на терена, и са се опитали нарочно да контузят новото попълнение Аймен Суда. В материала, озаглавен “С ритници и крошета завършила тренировка на “Локо”, се казва, че новото попълнение е посрещнато, меко казано, негостоприемно от останалите играчи и на тренировка Мечев на няколко пъти влизал брутално в краката на тунизиеца. В крайна сметка тренировката завършила с разправии и сблъсъци в съблекалнята. Твърди се още, че такова е отношението към всички нови и млади играчи, като тартор на силовата група бил любимецът на агитката Дани Апостолов. След няколко подобни инцидента ръководството решило да затегне дисциплината и лично президентът на клуба Даниел Костадинов уведомил играчите, че при следващо сбиване ще има много тежки глоби.
“Някои от играчите ни взеха да се изживяват като големи звезди, а реалността показва съвсем друго. Затова решихме да подсилим тима с наистина класни футболисти. Доведохме Суда и преговаряхме с централен нападател от първа лига на Франция, първоначално той каза “да”, но после би отбой, защото чул, че манталитетът тук е лош. Вместо да приемат Суда, нашите звезди се нахвърлиха отгоре му и умишлено се опитаха да го извадят от игра”, твърди пред “Седмицата” Николай Рашков.
“Опитахме се да подсилим отбора,
но
нещата не се получават.
Тези скандали не могат да продължават повече и срещу тези, които ги провокират, трябва да има по-твърдо отношение от треньорите”, коментира Огнян Стоянов.
Старши треньорът Сашо Ангелов обаче е бил на друго мнение. Според него това са спекулации, а във влизането на Мечев в краката на тунизиеца нямало умисъл. Наистина има напрежение в съблекалнята, но защото трябва да вземем важния мач в Мездра, твърди Ангелов.
Скандалът продължи на следващия ден с материал отговор във в. “7 дни спорт”. Според него старши треньорът Сашо Ангелов буквално събира добър отбор без пари, но “част от местните бизнесмени решили, че разбират повече от Сашо, и не спират да му се месят”. Според материала Николай Рашков се месел на треньора кой да играе. Вестникът твърди, че бизнесменът имал зъб на треньора заради това, че не пуска Антоний Балъков, с чиято майка Рашков живеел.
В крайна сметка се стигна до спешно заседание на Управителния съвет снощи, на което Николай Рашков и Огнян Стоянов са обявили, че напускат ръководството. Рашков е мотивирал действията си с желанието “да не бъде прът в колелата на отбора”, в каквото го обвиняваше материалът.
“От 20 г. подпомагам различни каузи в Горна Оряховица. Дал съм над 200 000 лева за футбол, спорт и благотворителни каузи. Непрекъснато ръчках бизнесмените да подпомагаме “Локомотив”. Изтърпях всякакви подмятания от хора около старши треньора Сашо Ангелов. Но да намесват семейството ми, да се занимават са Антоний Балъков, представител на прочута в цял свят фамилия, и с жена ми, ми идва в повече. На Управителния съвет попитах Сашо Ангелов дали съм му се месил някога за състава или тактиката. Отговори, че не съм. Щом ме определя, като
“прът в колелата на отбора”,
да продължат без мен”, каза Николай Рашков. Той бе категоричен, че проблемите в представянето на отбора идват от липсата на дисциплина. Според него на тренировки тарторите дори “хващат за гушите” по-младите футболисти. Рашков е купил лично нова екипировка на отбора и топки “Шампионска лига”, а клубът е платил 22 000 лева за лагера в Балчик, така че оправдания с липса на база и екипировка не може да има.
Междувременно “Локомотив” не успя да спечели и крайно важното си гостуване в Мездра, като завърши 1:1, а след мача Сашо Ангелов не бе намерен за коментар, както и след загубата от “Оборище”. Дебютът на Аймен Суда в Мездра пък се оказа кошмарен, след като тунизиецът си заработи два жълти картона за три минути след влизането си.
Няма проблем в клуба, има само писания, провокирани от някого, реагира старши треньорът Сашо Ангелов. “По време на тренировка е нормално да има някое влизане, чукване, караници, без това във футбола не може. Категоричен съм обаче, че в съблекалнята разправии никога не е имало. По принцип футболистите се правят на мъже пред външни хора, но вътре – не. Да, Мечев влезе твърдо на Суда, но вчера пък самият тунизиец настъпи Байдаков. Това е част от тренировката.
Що се отнася до твърденията, че някой ми редил състава – мисля, че ме познавате… Аз не бих допуснал никой да ми се бърка по състава и никой не ми се е месил”, заяви Сашо Ангелов.
Наставникът призна, че отборът не е стартирал добре пролетта и напрежението е дошло оттам, но “Локомотив” е играл добре при гостуването в Мездра и е изпуснал победата. “Отборът ще заиграе, да не се притесняват. Има много мачове, нищо за влизането в елита не е решено”, добави треньорът.
До края на първенството Управителният съвет на “Локомотив” ще остане с пет членове, а местата им ще бъдат попълнени чак след провеждането на Общо събрание. Ръководството е взело и още едно интересно решение – до края на сезона футболистите няма да получават премии за равен мач, а само за победа.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново