Гергана Христова с пореден златен медал

Публикувано на ср, 18 Дек. 2013
241 четения

Гергана Христова отново се изкачи на най-високото стъпало.

Пореден златен медал грабна младата великотърновска състезателка на Спортен клуб по джудо “Етър-1969” Гергана Христова. На последния за годината Коледен турнир в Сливен тя потвърди силното си представяне през годината, като бе безапелационна в своята категория 44 кг. На финала Гери само за 39 секунди би с “ипон” представителката на домакините и стигна до златното отличие. Преди месец тя взе първото място и на турнира за купа “Чавдар” в Троян.
С четирима представители участва в Сливен “Етър-1969”, като възпитаниците на треньора Мартин Банчев се завърнаха с един златен и един бронзов медал. Турнирът под Сините камъни събра 260 момичета и момчета, родени от 2002 до 2004 г., от десет клуба от страната. Изабел Георгиева допусна две загуби от представителки на домакините в кат. 27 кг.
Двама представители имаше великотърновският клуб в кат. 30 кг при момчетата, където имаше най-много участници и конкуренцията бе много голяма. Отличи се Галин Дамянов, който в петте си срещи допусна само една загуба и в крайна сметка спечели бронзовия медал. Галин стартира с три победи, но на полуфинала отстъпи на представителя на Тополовград, който впоследствие стана и шампион. В срещата за 3-4 място Галин Дамянов не само спечели бронза, но и взе реванш от съперника, който преди това бе победил четвъртия великотърновски участник Доминик Стефанов.
“Представянето ни бе отлично, особено на Гергана Христова, която отново бе безупречна и спечели златото. Като цяло нашият клуб изпраща една много добра година”, коментира треньорът Мартин Банчев.
Той се занимава с треньорство от три години и работи с 15 момчета и момичета. Децата са на възраст от 8 до 14 години, а занятията се водят в залата, намираща се на стадион “Ивайло”, централен вход. Тренировките са три пъти седмично – в понеделник, вторник и четвъртък, а желаещите да тренират джудо могат да се записват всеки ден от понеделник до петък от 17:00 да 20:00 ч.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново