Галя Иванова спечели пети медал от държавни първенства през сезона

Публикувано на вт, 19 мар. 2013
104 четения

Състезателите на “Джудоспорт” (Свищов) и “Ипон-87” (Елена) продължиха успешното си представяне от началото на годината и на държавните първенства по джудо за момчета и момичета и мъже и жени до 23 години, проведени в столичната зала “Христо Ботев”. Талантливата 17-годишна Галя Иванова спечели безпрецедентен 5 медал от национални първенства в три различни спорта в рамките на 15 дена.
В надпреварата при жените до 23 години в категория до 52 кг Иванова стигна до финалната среща, където отстъпи на Михаела Михайлова от “Дунав” (Русе) и се окичи със среброто. Както “Янтра ДНЕС” писа, от началото на година свищовлийката спечели два златни и един сребърен медал от републикански първенства по самбо и се окичи със сребро от държавното по сумо.
В същата възрастова група състезателката на клуб “Ипон-87” Теодора Байрактарова по безапелационен начин показа, че е най-добрата в категория до 63 кг, където участваха 20 състезателки. Теодора надигра 4 съпернички, като на финала не остави шанс на Йоана Христокова от клуб “Илинден” (София). Друга еленчанка Петя Тодорова завоюва бронзов медал при дебюта си при жените. Тя постигна три победи и 1 загуба в категория до 57 кг, където шампионка стана Ивелина Илиева от “Шун джудо” (София).
В шампионата при момчетата Мирослав Тодоров от клуб “Ипон-87” стана шампион в категория до 42 кг, в конкуренцията на 36 участника.
По пътя към титлата еленчанинът спечели 5 победи, като на финала се наложи над Цветомир Николов от Спортна академия “Ставен” (Сливен). Съотборникът му Мартин Стойков, който е в трети клас, се подреди на пето място в категория до 27 кг, а Николай Иванов е седми в кат. до 30 кг.
Трима състезатели на “Джудоспорт” спечелиха бронзови отличия в тази възрастова група. На трето място в своите категории се класираха Владимир Атанасов до 60 кг, Грета Миронова до 32 кг и Миглена Райкова до 52 кг. В двете първенства стартираха общо 606 участника от 57 клуба в страната.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново