Г. Оряховица домакин на петото издание на турнира в памет на Димитър Кушев

Публикувано на чт, 21 сеп. 2023
731 четения

Горна Оряховица ще бъде домакин на детския турнир в памет на трагично загиналия футболист Димитър Кушев. Вече пет години поред семейството и приятелите на Митко Кушев организират в негова памет турнир за деца, който се провеждаше в Поликраище, Г. Оряховица и Павликени. Първото, третото и четвъртото издание бяха спечелени от децата на “Етър”, а второто – от “Павликени”.
36-годишният капитан и играещ треньор на ОФК “Павликени” загина на 12 септември 2018 г. заедно със съотборниците си Ивелин Ивов (19 г.), Генчо Стефанов (38 г.) и Георги Вълчев (40 г.) при зловеща катастрофа край с. Горна Студена на връщане от мач в Свищов. Освен действащ играч, Димитър Кушев беше и треньор на млади футболисти.
Шест отбора ще участват тази година в турнира, който започва на 24 септември (неделя) от 9:00 ч. на стадион “Локомотив” в Горна Оряховица. Сили ще премерят “Етър” (В. Търново), “Локомотив” (ГО), “Локомотив” (Дряново), “Павликени”, “Левски” (Лясковец) и “Росица” (Поликраище). Всяка година освен купи и медали за участниците се връчват и индивидуални награди за най-добър футболист, вратар, защитник и голмайстор на турнира.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново