Футболни таланти от Велико Търново опознаха Будапеща

Публикувано на вт, 17 апр. 2018
199 четения

Група ученици от Спортното училище във Велико Търново посетиха Будапеща и опознаха унгарската столица. Гостуването им бе резултат от добрите партньорски отношения между Старата столица и побратимения район Зугло на Будапеща. Младите великотърновци, които са част и от младежка формация на „Етър ВТ“, участваха във футболен турнир във възрастова група U13 /родени след 2005 г./.
Спортната надпревара бе организирана от Община Зугло за ученици и млади футболисти от побратимените градове, сред които е и Велико Търново. Футболният турнир бе в памет на унгарския футболист, олимпийски шампион, нападател и треньор Золтан Варга. В състезанието участваха общо 12 отбора.
Освен да спортуват, младите таланти от Старата българска столица и ръководителите на групата имаха възможности да разгледат забележителности в Будапеща. Те посетиха Площада на героите, Рибарския бастион, Зоологическата градина и Столичния цирк, както и облагородени градски територии на брега на р. Дунав. За великотърновци бе организирана и вечерна панорамна обиколка в старинната част на унгарската столица.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново