Филип Виденов гостува на “Баскетболните деца”

Публикувано на пн, 13 авг. 2018
285 четения

Големият български баскетолист Филип Виденов гостува на младите таланти от кампа, провеждащ се във Велико Търново. В богатата си дългогодишна кариера гард-крилото има шампионска титла в Полша с “Проком” (2011), купа на Хърватия със “Сплит” (2004) и е вицешампион на Франция с “Нанси” през 2005 г. На следващата година бе избран за Баскетболист № 1 на България. С фланелката на националния отбор игра на последните 3 европейски първенства, на които е участвал отборът – 2005, 2009 и 2011 г., като на финалите в Литва, където България зае 13-о място, бе и капитан на представителния ни тим.
В продължение на два часа Филип разказва за кариерата си и споделя своя опит с участниците, след което отговори на многобройните им въпроси. Виденов се отзова на поканата на своя колега и приятел Мартин Дурчев, с който рамо до рамо бяха съотборници в националния отбор на България. Филип Виденов сподели, че е фен на Майкъл Джордан и е играл на европейското първенство във Варна срещу Пау Гаосл, Наваро, Калдерон и Тони Паркър…
Съботният ден пък бе посветен на спорта и предприемачеството и премина в Американски колеж “Аркус”. Баскетболните таланти слушаха лекции по “Основни икономически принципи”, “Основи на пазарната икономика” и “Основи на предприемачеството”, след което последва увлекателна игра по търсене на съкровища, в която трябваше да проявяват знания и умения, след което получиха сетрификати за млад предприемач. С подкрепата на Община Велико Търново те имаха възможност да гледат и аудио-визуалния спектакъл “Звук и светлина”.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново