Фейзи Илханлъ не дойде в Сливен, Сашо Ангелов отказа треньорския пост

Публикувано на чт, 25 апр. 2013
410 четения

Сашо Ангелов отрече да става треньор на “виолетовите”.

Бъдещето на “Етър 1924” тъне в неизвестност

Мажоритарният собственик на “Етър 1924” Фейзи Илханлъ не дойде в Сливен, за да се срещне с отбора или да направи изявление за бъдещето на тима. В събота от клуба обявиха, че ще спират участие в “А” група, а в понеделник Илханлъ ще даде в Сливен пресконференция, на която да обясни мотивите. Босът обаче в понеделник не се появи, а само по телефона обяви пред играчите, че ще продължат участието си, а самият той ще дойде във вторник, за да се разплати с футболистите и с Лечков за хотела. Междувременно треньорът Сердар Даят и помощниците му си събраха багажа и си заминаха за Турция.
И в двата дни футболистите тренираха двуразово под ръководството на треньора на вратарите Румен Данков и на капитана Дормушали Саидходжа. Във вторник бе обявено, че Илханлъ ще дойде в сряда. Част от чуждестранните футболисти заявиха, че чакат на 24 април парите си, в противен случай си тръгват от отбора.
Вчера обаче стана ясно, че Фейзи Илханлъ няма да дойде в Сливен, а ще прати по Радин Хаджиев пари от Турция, за да се разплатят задълженията. Така ситуацията засега остава висяща. На този етап няма потвърждение, че “Етър 1924” ще напуска групата. Не е ясно обаче на кои футболисти ще разчита и дали няма да се наложи да бъдат викани юношите. Треньор също няма – Сердар Даят си е в Измир, а Сашо Ангелов обяви, че дори и да получи покана, няма да я приеме.
Нямам аспирации към треньорския пост в “Етър 1924”, обяви великотърновският треньор Сашо Ангелов. Той направи това изявление по повод на появилите се информации, че ще бъде назначен на мястото на Сердар Даят.
“Стане ли въпрос за треньорска рокада при “виолетовите” – все моето име започва да се спряга. То не беше след Георги Тодоров, след Цанко Цветанов, а сега след Даят… Дори и да ме поканят, не бих приел предложението”, заяви Сашо Ангелов. Бившият треньор на етърци и на “Ботев” (Враца) в момента е директор на детско-юношеската школа в клуба. “Не съм получавал покана, а и няма да приема. Причините са не една и две – не виждам как отборът би останал в групата с този точков актив, няма перспектива, тъй като договорите на състезателите изтичат, нито пък сегашното ръководство е било коректно досега към мен”, заяви Сашо Ангелов.
Трима футболисти на “Етър 1924” със сигурност пропускат предстоящия мач на тима срещу “Миньор” (Перник), ако такъв има. Дисциплинарната комисия на БФС наказа за 1 мач и с глоба от 500 лв. вратаря Матеуш Ян Бак за червения му картон в срещата с “Локомотив” (Пд). Други двама пък изгарят заради натрупани жълти картони – защитникът Лоран Кастелана е наказан за 1 мач и с глоба от 1500 лв., а халфът Фатих Илмаз – 1 мач и глоба 250 лв.
От “Миньор” наказан за една среща е Давид Стоянов, а отборът е лишен от домакинство за 2 мача и ще играе на неутрален терен. Дербито “Левски” – ЦСКА в събота пък ще бъде с публика, след като Дисциплинарната комисия пожали “сините” и не ги остави без фенове за мача. За сметка на това “Левски” бе одрусан общо за 42 500 лв. глоба за хвърлени предмети, използване на пиротехнически средства и издигнати свастики.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново