Етърци започват първенството с гостуване на шампиона “Лудогорец”

Публикувано на пн, 11 юни 2018
145 четения

“Етър” ще стартира новото първенство на Първа лига с гостуване на шампиона “Лудогорец”. Представител на клуба на жребия бе спортно-техническият директор Стефан Атанасов. Пред урната той изтегли топка № 11, под който номер “виолетовите” ще бъдат в програмата и това означаваше първи мач в Разград.
Срещите от първия кръг ще бъдат на 20-23 юли, а есенният полусезон завършва на 17 декември. Във втория кръг етърци приемат “Верея”, после гостуват на “Ботев” (Пд). В 6-ия кръг приемат “Левски”, а в 12-ия гостуват на ЦСКА. В последния 13-и кръг посрещат “Славия”. Първите мачове през 2019 г. ще са на 9 февруари – четвъртфинали за Купата на България. Плейофната фаза на първенството започва на 29 март, а шампионатът завършва на 30 май.
“Нормален жребий. Всички отбори ще са в началото след подготовката си. Няма какво да коментирам класата на “Лудогорец”, важното за нас е да сме подготвени добре за първенството. Първото ни домакинство е срещу “Верея”, очакваме нашата публика на стадион “Ивайло”, коментира Стефан Атанасов. “Не сме имали претенции за жребия. Стартираме с един добър отбор, какъвто е “Етър”. Добре е, че започваме с домакинство, тъй като програмата ни е много сгъстена заради Шампионската лига, и ще си спестим пътуване на старта на първенството”, заяви изп. директор на “Лудогорец” Ангел Петричев.
В първия кръг се срещат: “Витоша” – “Дунав”, ЦСКА – “Локомотив” (Пд), “Славия” – “Берое”, “Лудогорец” – “Етър”, “Верея” – “Септември”, “Ботев” (Пд) – “Левски”, “Черно море” – “Ботев” (Вр).

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново