Етърци стартират срещу “Монтана”, доволни от всички условия в Сливен

Публикувано на пт, 1 мар. 2013
265 четения

Дерби в дъното на класирането на “А” група предстои с подновяването на пролетния полусезон. Още първият кръг изправя последния в класирането “Етър 1924” срещу предпоследния “Монтана”. Новото е, че това ще стане в Сливен, където се базираха и ще играят мачовете си “виолетовите”.
През есента етърци под ръководството на Цанко Цветанов взеха обнадеждаваща победа с 3:2 като гости именно в Монтана, но последва сериозен срив в организационно и игрово отношение.
Ръководството освободи целия есенен състав от футболисти, като остави едва четирима човека – Ивайло Русев, Красен Трифонов, Саидходжа и Азрак Махамат плюс юношите. Привлечен бе рекорден брой играчи – 20, от които един-единствен е от вътрешното първенство – Бирсент Карагарен от “Шумен”. В новата селекция има само още двама българи – Валентин Веселинов и Любомир Любенов плюс юношата Бисер Стоянов.
Останалите внасят уникална екзотика – национали на Сиера Леоне, на Кабо Верде, на Афганистан, четирима поляци, трима скандинавци и т.н. Старши треньорът Сердар Даят предпочете да взима опитни играчи на по 30-32 години, които вече са измъквали отборите си от изпадане и са психически необременени. Селекцията явно бе подчинена не на изграждане на отбор в перспектива, а за изпълнение на конкретната цел – оставане в групата.
“Етър 1924” бе прибран на цялостна подготовка в Анталия и бе пазен в тайна дори от медиите. До момента не е ясен нито един състав от контролните срещи през подготовката, не е ясно кои са основните изпълнители. За капак след завръщането в България и обявеното разкопаване на стадион “Ивайло” отборът се премести в Сливен и е все по-трудно да е припознат от великотърновци.
Всъщност възлов е още първият мач утре. При победа “Етър 1924” се доближава само на 1 точка, но при загуба изоставането му ще стане чувствително. Срещата е от 15:30 ч. на стадион “Хаджи Димитър” в Сливен, съдия е Вихрен Манев (Сф).
Любопитен отговор даде старши треньорът Сердар Даят на въпроса, дали са готови за мача с “Монтана”. “Аз лично съм готов, трябва да питам играчите дали са готови. Не съм гледал съперника, но получих достатъчно информация за тях. Въпреки че предпочитам лично да гледам съперника или поне да са го гледали моите помощници. Разбира се, че очаквам да победим”, заяви Даят. По традиция той скри каквито и да е подробности около играчите, на които ще разчита за предстоящия мач. “Всички играчи, от които имам нужда, са налице. Нямаме никакви контузии, групата ще определя непосредствено преди мача”, добави наставникът.
Сердар Даят похвали Йордан Лечков за това, че оказвал пълно съдействие на отбора. “Лечков ни помага много. Условията за тренировки са много добри, хотелът също. Очакваме първия мач с нетърпение и се надявам да дойдат много хора”, завърши Сердар Даят.
Анатоли ПЕТРОВ

От редакционната поща:
В Сливен – това ли беше най-правилното решение?

“С голямо огорчение научих, че поради ремонта на стадион “Ивайло” отборът на “Етър 1924” се установява в Сливен. Една от причините е, че Лечков е предоставил базата си при по-ниска цена от В. Търново. Това ли беше най-важното за съдбата на “Етър 1924”? Не е ли по-важно и тревожно, че отборът се намира на последно място в “А” група… Това не създава ли и тревога в ръководството на Общината?
Основният ремонт на стадиона и нуждата от него не ги коментирам. Но за мен беше по-важно да се направи всичко възможно за оставането в “А” група. Обръщам се към Общината и лично към кмета г-н Даниел Панов, на когото разчитам, че ще направи всичко възможно “Етър 1924” да се спаси от изпадане и да се върне после на стадион “Ивайло”.
Мийко МИЙКОВ, гр. В. Търново

loading...
Пътни строежи - Велико Търново