Етърци спечелиха след дузпи Купата на M&BM

Публикувано на чт, 25 май 2023
176 четения

Отборът на “Етър” спечели детския футболен турнир за Купата на M&BM, който се проведе на стадион “Ивайло”. Надпреварата е част от националната програма “Децата и футболът” и се организира от Асоциацията на българските футболисти, със съдействието на БФС.
В турнира участваха 8 отбора от региона, съставени от деца, родени след 01.01.2012 година.
В зрелищен финал “Етър” победи градския си съперник “Лайтс” с 4:3 след изпълнения на дузпи. Редовното време завърши 4:4, като “виолетовите” губеха с 1:3, но успяха да се върнат в мача и изравниха резултата в добавеното време. Преди това в групата етърци се наложиха над “Локо” (Дряново) с 4:3 и над “Академик” със 7:0. “Лайтс” пък се справи с “Локо” (ГО) с 2:0 и с “Лато” (Алеково) с 4:2.
Спорът за третото място също бе разрешен след дузпи. “Лато” (Алеково) се наложи над “Академик” с 3:1, като редовното време приключи 0:0.
Петото място зае “Локо” (Др), който разгроми “Локо” (ГО) с 4:0. Седми е “Янтра” (Полски Тръмбеш) след успех над “Павликени” с 3:1.
Всички участници получиха пълна футболна екипировка, футболни топки и индивидуални награди, осигурени от генералния спонсор на турнира M&BM.
Награда за специален принос заслужи Павел Петров, президент на фирма M&BM. Ани Радоева – маркетинг мениджър на фирмата, премира от името на Павел Петров първите 3 отбора и техните треньори с парични суми.
В церемонията по награждаването се включиха още треньорът на “Етър” Емануел Луканов, секретарят на ЗС на БФС Игор Бакьов, спортният експерт в Община В. Търново Йордан Дурчев, бившият президент на “Етър” Павлин Генчев, спортният журналист Анатоли Петров, секретарят на ДК към ЗС на БФС Трендафил Коцев, регионалният мениджър на M&BM Ясен Димитров.
Приза за най-добър вратар получи Даниел Тонков от “Етър”, най-добър защитник е Даниел Ангелов от “Лато”, най-добър полузащитник – Кристиан Алексиев от “Локо” (ГО), най-добър нападател – Мартин Григоров от “Етър”, голмайстор – Стефан Илиев от “Етър” със 7 гола, най-техничен състезател – Никола Красимиров “Локо” (Др), най-полезен състезател – Мария Сандулова от “Академик”. Най-добър състезател на турнира е Теодор Велчев от “Лайтс”, а най-добър треньор – Стефан Николов от “Етър”.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново