Етърци с чудесна победа над “Берое” с 4:1

Публикувано на пн, 13 юни 2016
176 четения

Чудесна победа с 4:1 изковаха малките футболисти на “Етър”, набор 2005 г., над “Берое” на националните финали на Футбол 7 в Трявна. Те започнаха първо участието си с минимална загуба от “Национал”, като направиха здрав и оспорван мач, в който обаче столичани спечелиха с 3:2. В 10-ата минута техният нападател Калоян Петков набързо наниза два гола за 2:0. Етърци не се предадоха и през втората част Захари Атанасов с хубав удар в ъгъла намали на 2:1. Увлечени да изравняват, етърци допуснаха трети гол на Калоян Михайлов. В третата част отново Захари Атанасов върна надеждите – 3:2. В самия край на мача нападател на “Етър” се откъсна сам срещу вратата и бе подкосен отзад и реферът първо вдигна червен картон на защитника, но после даде фаула в полза на столичани…
След загубата на етърци бе необходима задължителна победа срещу старозагорци. Те я постигнаха с много силна игра и тотален превес в мача. Положенията бяха едно след друго. След пас на Атанас Атанасов Костадин Белалиев би до гредата, същото стори и Захари Атанасов от фаул, а опасен изстрел на Атанас Атанасов бе спасен от вратаря. Първата част завърши без голове, като добри прояви имаше и вратарят на етърци.
В 24-ата минута Захари Атанасов след двойно подаване с Атанас Атанасов прати топката в мрежата за 1:0. Малко след това Наско Атанасов директно от ъглов удар завъртя топката в мрежата на “Берое” за 2:0! Гостите не се предадоха и нацелиха напречната греда, но Пламен Иванов реши всичко с трети гол.
В третата част “Берое” намали след рикошет, имаше и още възможности, но атаките към вратата му не спираха и при една от тях Костадин Белалиев с далечен удар фиксира крайното и напълно заслужено 4:1!
Вчера етърци играха решителен трети. срещу “Черноморец” Бургас, който имаше 6 т. след победи с по 2:0 над “Национал” и “Берое”. На възпитаниците на треньора Стефан Ангелов бе необходима задължителна победа, за да завършат първи в групата и да отидат на финал.
Подробности очаквайте в утрешния брой!
Анатоли ПЕТРОВ, сн. автора

loading...
Пътни строежи - Велико Търново