Етърци (2007) станаха вицешампиони на силния турнир “Приморско къп”

Публикувано на ср, 6 юни 2018
181 четения

Децата на “Етър”, набор 2007 г., станаха вицешампиони в силния турнир в Приморско за купата “Приморско къп”. Това е четвъртото издание на надпреварата “Приморско лято”, като в него участваха водещите отбори от България, сред които “Левски”, ЦСКА, ДИТ-София, “Звездичка” (Бс), “Берое”, “Пирин”, “Черно море”, “Национал” (Сф) и др.
“Виолетовите” се представиха чудесно и разбиха всичките си съперници с изключение на “Берое”, което им донесе второто място и сребърните медали. В първия ден “Етър” започна в групата си с разгромна победа над “Черно море” с 5:0. Последва загуба с 3:0 от “Берое”, но в следващия ден възпитаниците на треньора Стефан Николов разбиха в групата си “Пирин” отново с 5:0 и ДИТ (София) с 1:0. Последният мач отново донесе убедителна победа – 6:0 над домакина “Ропотамо” (Приморско).
Така етърци се изправиха на полуфинал срещу силния тим на “Звездичка” (Бургас). Съперникът поведе, но Радослав Найденов изравни за 1:1 и така завърши редовното време. Последваха дузпи, при които вратарят на “Етър” Павел Дуков спаси два наказателни удара и великотърновци се класираха на финала за купата. Там те отново срещнаха “Берое” и пак отстъпиха с 3:0 срещу отбор, който е селектиран отбор, разполагащ с няколко естествени и изкуствени терена, докато на всички е ясно къде тренират етърци…
Великотърновци получиха купата за второто място и сребърните медали от кмета на Приморско и от бившия нападател Петър Жабов. Тимът на “Етър”, набор 2007, който стана зонов първенец, при успех в снощния бараж над “Фортуна” ще представя Велико Търново и на държавните финали, в които участват осемте най-добри отбора в България, като ще гони медалите.
От 6 юни пък стартира надпреварата за “Приморско къп” и при родените 2008 г., която ще продължи до 10-и, а “Етър” там е в компанията на ЦСКА, “Локо” (Сф), “Векта” (Пд), “Берое”, ДИТ-София, “Черно море” и др.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново