Етърки получиха бронзовите отличия след 2:0 над “Севлиево”

Публикувано на вт, 5 юни 2018
113 четения

Футболистките на “Етър” завършиха по блестящ начин първенството на “А” група при жените, като се окичиха с бронзовите медали. Досега те имаха и други отличия, но под името “Болярки”, а за първа година печелят медалите от името на “Етър”.
В последния си мач възпитаничките на треньора Валентин Витанов биха с 2:0 тима на “Севлиево лейдис” в Ресен. Така “Етър” завърши първенството с 44 точки, събрани от 14 победи, 2 равни и само 4 загуби, вкараха 59 гола и допуснаха 27. И двата гола паднаха още преди почивката – Теодора Йорданова с далечен удар откри, а малко след това след удар и избита от вратарката на гостите топка Лора Петрова я довкара за 2:0. Три етърки обаче получиха контузии в оспорвания мач – Велизара Владимирова, Мирела Моева и Симона Стоянова, което ги оставя под въпрос за предстоящия мач срещу НСА за Купата на България.
“Виолетовите” бяха изпреварени от “ЛП Суперспорт” само заради служебната му победа с 3:0 в отложения мач срещу “Олимпия” (Шумен), като в последния кръг иначе столичанки паднаха с 1:4 от абсолютния хегемон НСА, който грабна титлата с впечатляващите 20 победи от 20-те си мача.
След последния кръг етърки получиха на стадиона в Ресен купата за третото място в първенството и бронзовите медали, връчени им от представителя на БФС Валентин Иванов.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново