Етърки донесоха късмет на мъжете

Публикувано на пн, 21 май 2018
159 четения

Футболистките от женския тим на “Етър” донесоха късмет на представителния отбор на мача с “Дунав”, спечелен с 2:0. Великотърновки дойдоха на стадион “Ивайло”, за да подкрепят първия тим във важната му битка и станаха част от голямата емоция.
Възпитаничките на треньора Валентин Витанов направиха шпалир при излизането на двата тима и пожелаха успех на “Етър”. На почивката пък те дефилираха по пистата на стадион “Ивайло”, като преминаха от най-източната част до другия край, където ги очакваше агитката. Момичетата получиха заслужени аплодисменти за големия си успех този сезон – медали от първенството на “А” група при жените.
Кръг преди края тимът заема второто място с 41 точки, като е натрупал 13 победи, 2 равни и само 4 загуби, вкарал е 57 попадения и е допуснал 27. Етърки вече са сигурни бронзови медалистки, като имат шанс и за сребърните отличия. Те водат с точка пред “ЛП Суперспорт”, който днес играе отложен мач с “Енко” (Пловдив) и ако загуби, “болярките” ще запазят преднината си.
За 14-годишната си история клубът (до м.г. под името “Болярки”) има близо 60 националки в различните възрасти, бил е няколко пъти държавен шампион за девойки, носител на Купата на АФЛ за жени през 2008 г., финалист за Купата на България, вече има един път бронзови медали при жените, преди този сезон да се окичи отново с медали, този път от името на “Етър”.
сн. Даниел ЙОРДАНОВ
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново