Етърки биха “Гунди” със 7:1 при 16-годишните

Публикувано на ср, 30 май 2018
181 четения

Женският тим на “Етър” спечели бронзови медали от първенството на “А” група. Възпитаничките на Валентин Витанов имаха шанс и за среброто, но в отложения си мач “ЛП Суперспорт” победи с 6:2 “Енко” и ги измести от второто място. Кръг преди края столичанки имат 43 точки, а “Етър” - 41. “Виолетовите” приемат в събота от 17 ч. “Севлиево лейдис”, докато “ЛП Суперпорт” играе с абсолютния лидер и шампион НСА, но дори и да загуби, същия ден от 10:30 ч. в отложен мач посреща пълния аутсайдер “Олимпия” (Шумен). Етърки ще получат бронзовите си медали в събота, 2 юни, преди последния си мач срещу севлиевки, който ще се играе на стадиона в с. Ресен. сн. Даниел ЙОРДАНОВ

Убедителна победа грабнаха девойките до 16 г. на “Етър” в поредния кръг от държавното първенство. Великотърновки нанизаха 7 гола на гостенките от Плевен, като пропуснаха поне още толкова. Недрет Заструг на три пъти обстреля вратата на “Гунди”, но все защитнички чистеха пред голлинията. Габриела Христова откри резултата в 15-ата минута, засичайки с глава центриране от ъглов удар на Заструг. Пак Габриела Христова получи пас от 30 метра, спря си топката и от упор покачи на 2:0. Последваха нови добри възможности за отбелязване на гол, пропуснати от Диляна Йорданова и Паолина Марова, която на два пъти излиза сама срещу вратарката на гостенките.
Третото попадение вкара Диляна Йорданова, която бе изведена в коридор и стреля точно. В 34-ата минута пък Преслава Руменова надбяга защитничките на съперника и не остави шансове на вратарката – 4:0.
Надмощието на етърки продължи и след почивката. Паолина Марова от фаул в 50-ата минута покачи на 5:0. Отново тя бе точна в 66-ата минута, възползвайки се от отличен пас на Ивана Ефтимова, намерила я пред празната врата. Габриела Христова стигна до хеттрик, като в следващата атака навлезе през центъра и вкара за 7:0. В края на мача плевенчанки създадоха две-три голови възможности, при една от които Весела Петкова вкара почетното попадение за крайното 7:1.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново