Емил Георгиев стана селекционер към ЗС на БФС

Публикувано на чт, 12 февр. 2015
539 четения

Емил Георгиев става селекционер на деца и юноши за Северозападна България към Зоналния съвет на БФС, съобщи председателят на Областния съвет на БФС в Габрово Георги Трендафилов. Специалистът, който през изминалия сезон изведе детския тим на “Янтра”, набор 2003 г., до шестото място в България, вече ще отговаря за търсенето на подрастващи таланти у нас в зоната. Работата му на скаут се състои в ходене по мачове и следене на юноши, които да бъдат предлагани на треньорите за включване в различните национални гарнитури. За Емо Георгиев това е безспорна стъпка нагоре във футболната му кариера и сериозно признание, предвид факта, че преди него на този пост бяха двама от четвъртите в света – Илиян Киряков и Бончо Генчев.
“Емил Георгиев е назначен официално от понеделник. Работата му ще бъде в Северозападна България – в областите Габрово, Велико Търново, Ловеч, Плевен, Монтана, Враца и Видин. Той ще трябва да пътува от тук до Видин и да наблюдава подрастващите във футболните центрове в зоната. Ще организира турнири между областите и тези от децата, които набележи като перспективни, ще ги подава към националните треньори за съответните възрасти и комисията за детско-юношески футбол към БФС”, обясни Георги Трендафилов.
Новата длъжност, която ще изпълнява Емил Георгиев, ще принуди ръководството на “Янтра” спешно да търси негов заместник, който да води отбора на родените 2003 г. Това се налага, тъй като селекционерът на подрастващите в зоната няма да може да продължи треньорската си работа в клуба заради конфликт на интереси, поясни председателят на ОбС на БФС. “Доколкото знам той не може да съвместява двете длъжности, защото се получава конфликт на интереси. Жалко, че “Янтра” губи един добър специалист, но това е едно израстване за Емил и признание за неговите възможности. В същото време това е признание и за Габрово, че тук също има талантливи треньори, които могат да растат нагоре. Аз пожелавам на Емил следващото стъпало в кариерата му да бъде треньорския пост в някоя национална гарнитура”,  допълни Трендафилов.
Като футболист Емил Георгиев има над 110 мача в “А” група с отборите на “Етър” (В. Търново) и “Спартак” (Вн) и повече от 200 във втория ешелон с “Янтра” и “Видима-Раковски”. Играл е и два сезона в чужбина, в състава на “Олимпик” (Тунис). Състезателната му кариера приключи през миналия сезон, в който влизаше като играещ треньор на мачовете на “Янтра” в Северозападната “В” група. Треньорската си практика започва през 2008 г. с детския отбор на “Видима-Раковски”, впоследствие бе помощник-треньор на мъжкия тим на “Видима” в “Б” и в “А” група през сезон 2010/2011 г. Следващия сезон води юношеския тим на севлиевския клуб в елитната група U19.  От 2013 г. Емил Георгиев бе наставник на мъжкия тим на “Янтра”, а с отбора на децата, родени 2003 г., спечели убедително зоналното първенство по Футбол 7 и класира тима на първия Национален финален турнир за тази възраст в Трявна. Там възпитаниците му се класираха на 6-о място.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново