Джокович, Надал, Ана Иванович и Серена Уилямс пред “Янтра ДНЕС”!

Публикувано на чт, 26 май 2016
447 четения

Десислава Попова

Турнирът от Големия шлем “Ролан Гарос” за поредна година приковава вниманието, събирайки световния тенис елит. Интересът е огромен – само 1500 журналисти от цял свят получиха акредитации за отразяване на надпреварата. Сред тях за първи път специален пратеник има “Янтра ДНЕС” – Десислава Попова е сред акредитираните представители на медиите и отразява турнира специално за областния всекидневник.
Третият ден на Ролан Гарос 2016 бе и първият без дъжд. Първите два дена много от мачовете бяха отложени и така програмата бе наситена с куп интересни двубои и много звезди – Новак Джокович, Серена Уилямс, Рафаел Надал, Анди Мъри и др. Изненади имаше само при жените с отпадането на Азаренка (№ 5 в света) и Кербер (№ 3 в света). Убедителни победи взеха Серена Уилямс, Джокович и Надал, петсетов трилър завърши с победа на Мъри, трудна победа и за Ана Иванович.
№ 1 в света при жените и мъжете Серена Уилямс и Новак Джокович, както и красавицата Ана Иванович и Краля на клея Рафаел Надал отговаряха на въпросите на “Янтра ДНЕС”. Попитана дали се чувства физически здрава, Серена заяви, че е в отлична форма, но приема витамини и много течности, за да няма последици от лошото време в Париж. На излизане от стаята за пресконференция, тя дори показа част от танца си от клипа на Бионсе, в който участва.
На въпроса кой е най-мощният двигател през последните години, когато е бил много близко до спечелване на “Ролан Гарос”, но не се е увенчал с успех, да се връща на корта все по-силен и мотивиран, Новак Джокович заяви, че преди всичко това е неговата страст към тениса, но също така и неговият екип и семейството му. Той каза, че тези неща за него са изключително важни и никога не ги приема за даденост.
Попитах Рафаел Надал след мача му какво значи за него подкрепата, която публиката му оказва на този турнир. Той отговори, че за него “Ролан Гарос” е много специално място и е много радостен да усеща любовта на френската публика, за което им благодари.
Пресконференцията на Ана Иванович премина изцяло на сръбски и в типично балкански стил, въпросите бяха малко лични, а селфитата задължителни. Тя сподели, че за съжаление тази година в Париж няма да разчита на подкрепа от трибуните на своя годеник, футболиста на “Манчестър Юнайтед” Бастиан Швайнщайгер.
В отлично настроение на пресконференцията беше и представителят на домакините Жо-Вилфрид Цонга, който с удоволствие позира за снимки.
Много добро впечатление прави безупречната организация на турнира, домакините са се постарали много за това посетителите, състезателите и медиите да се чувстват комфортно.
Десислава ПОПОВА, сн. авторката

loading...
Пътни строежи - Велико Търново