Две трети места спечели “Ивайло ВТ” от държавното първенство по бокс за мъже

Публикувано на вт, 28 мар. 2017
150 четения

Два бронзови медала от първия кръг на държавното лично-отборно първенство по бокс за мъже спечели Боксов клуб “Ивайло ВТ”. Шампионатът в Пловдив събра 82-ма боксьори от 33 клуба в страната. Мартин Иванов завърши на трето място в една от най-многолюдните категории – до 69 кг, в която участваха 16 състезатели. Мартин стартира с успех над Ник Вуков от Самоков, когото отказа още в първия рунд. На четвъртфинала “боляринът” победи Любомир Пенев от ЦСКА с 3:0. На полуфинала отстъпи пред бъдещия първенец в групата Николай Коев от “Локомотив” (Русе). Впечатлен от играта на Иванов бе националният селекционер за младежи Борислав Бояджиев, който му отправи покана за участие във втория международен турнир за младежи “Мемориал Емил Жечев” през април.
“Много съм доволен от Мартин. През тази година той показа възходящо развитие. Ако се представи добре на мемориала, ще намери място в разширения национален отбор за младежи”, съобщи треньорът Евгени Донев. В категория до 91 кг Петър Петров записа победа и загуба, което му осигури място на почетната стълбичка. На четвъртфинала Петров надделя над Атанас Стоянов от Дупница с 2:1, но след това загуби от Георги Манев от Ямбол с 0:3.
Другият клуб от региона “Локомотив” (Г. Оряховица) се завърна с две пети места от държавния личен шампионат за младежи до 22 г. в Перник. В първенството взеха участие 116 боксьори от над 30 клуба от страната. На победа от медал в своите категории останаха Светослав Митев в кат. до 81 кг и Захари Захариев в кат. +91 кг.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново