Две търновски съдийки с назначения в Европа

Публикувано на пт, 8 сеп. 2017
446 четения

Две великотърновски международни съдийки – Галя Ечева и Йорданка Корчева, участваха в ръководството на мачове от квалификационен кръг за женската Шампионска лига в Будапеща. Първият мач на Галя Ечева бе като бе главен съдия на двубоя Biik-Kazygurt (Казахстан) – Hajvalia (Косово), завършил 1:0. Асистираха ѝ унгарки, оценяваше ги румънката Флоарея Кристина Бабадак, ръководила срещи на световно първенство и на Олимпиада.
“Мачът беше нормален, показах 5 жълти и един червен картон. Оценките ни са 8.4. Вторият, ръководен от мен двубой, бе Hajvalia (Косово) – Sporting CP (Португалия) 1:4. Равностоен мач, игра се и в двете половини на терена. В него също показах пет жълти и един червен картон, отсъдих дузпа от страната на Данчето Корчева, която ми помогна. Съдийски наблюдател бе Хилда Макдермът от Ирландия. Каза, че е съгласна с картоните, но все още не съм получила оценките”, разказа Галя Ечева. Йорданка Корчева е асистирала и на срещата MTK Hungariq (Унгария) – Hajvalia (Косово) 2:0, на който Ечева е била четвърти съдия.
През свободното време съдийките са разгледали забележителностите на Будапеща, разходили се с корабче и са гледали мач от унгарската втора лига.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново