Два сребърни медала спечели горнооряховският таекуондо клуб

Публикувано на чт, 21 февр. 2013
262 четения

Двама представители на горнооряховския таекуондо клуб “Хемус” станаха вицешампиони на държавното първенство по таекуондо-WTF, дисциплина спаринг, проведено в столичния спортен комплекс “Овергаз Арена”. В състезанието взеха участие над 120 състезатели от 22 клуба от цялата страна. Залата бе изпълнена с публика, която стана съпричастна на изключителна битка за призовите места в отделните категории. При жените в категория 53 кг Йоана Йорданова (Хемус) отстъпи на финала на Таня Стефанова от клуб “Форс 1992” (Кюстендил) и се окичи със среброто. Бронзовото отличие взе Ралица Ковачева от “Тангра”.
Димитър Сейков (Хемус) загуби финала при юношите в категория 52 кг. Възпитаникът на Румен Димитров бе надигран от Валентин Крумов от клуб “Гладиатор”. В отборното победители при юношите и девойките станаха “Форс 1992” (Кюстендил), а при мъжете и жените НСА (София). Първенството на спаринг бе част от много натоварения календар за февруари на борещия се да запази олимпийския си статут спорт. Само седмица преди държавното българите спечелиха 19 медала от два международни турнира в Швеция и Хърватия. В рамките на тази седмица в София и Пловдив се проведоха демонстрации по таекуондо-WTF от корейски демонстративен отбор от Kukkiwon.
На 2 март предстои международен турнир в Сърбия – 9th Omega Cup, след което на 9 март, отново в “Овергаз Арена”, ще се проведе държавно първенство в дисциплина пумсе за всички възрастови групи.
Георги ГЪРЕВ, сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново